Japansk kvinna arresterad för att ha stulit räddningsfrivillig pickup i Bangkok

Bangkok—

Klockan 8:00, den 18 februari 2024, fick Lumpini-poliserna en stöldanmälan om en räddningsfrivillig pickup som stulits av en japansk medborgare framför Lumpini-polisstationen, Pathumwan, Bangkok.

Räddningsvolontärens pickup-ägare Pisut Chukliang, 50, rapporterade till polisen att hans fordon stals medan han utförde sin tjänst, och hjälpte en utlänning som fick en skada framför polisstationen.
Enligt Pisuts uttalande fick hans räddningsteam klockan 7:00 en rapport från Phra Nakhon Radio Center om att utlänningen hade en konflikt med en annan person framför Lumpinis polisstation. Räddningsteamet skickades till olycksplatsen för att hjälpa de skadade.

Däremot hade pickupen sin motor och siren på, och plötsligt stal en oidentifierad person snabbt fordonet och zoomade av. Räddningsteamet samordnade sedan med polisen för att spåra upp den misstänkte, sa Pisut.

Som ett resultat avlyssnades den misstänkte och omhändertogs kort därefter. Enligt polisrapporten tillfångatogs den misstänkte, offentligt identifierad endast som Kazumi, en 49-årig japan vid Wongwian Yai, Prajadhipok Road, Bangkok.

Till en början tog Lumpini-polisen tag i den misstänkte och samordnade med den japanska ambassaden och immigrationstjänstemän för att inspektera hennes dokumentation innan de vidtog rättsliga åtgärder mot henne. Det fanns inget motiv bakom hennes olagliga agerande, noterade TPN.

Läs en liknande berättelse om Pattaya-polisen som arresterade en efterlyst japansk turist för att ha stulit en polisbil den 12 september 2023.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.