Thailands förre premiärminister Thaksin Shinawatras fall 112: Ytterligare utredning beordrades

Nationell-

Den 19 februari 2024 talade Prayut Phetkhun, talespersonen för riksåklagarens kontor, upp fallet med den förre thailändska premiärministern Thaksin Shinawatra, i avsnitt 112 i strafflagen för påstådda brott mot monarkin.

Department of Special Investigation (DSI) överlämnade Thaksins anklagelse till åklagarmyndigheten. Efter att ha granskat Thaksins vädjan om rättvisa ansågs det nödvändigt att genomföra ytterligare utredning, vilket ledde till ytterligare kallelse den 10 april 2024 för att höra fallet.

Prayut uppgav det den 18 februari 2024 släpptes Thaksin på villkorlig dom under granskning av det thailändska kriminaldepartementet.

Prayut tillade att åtalsbeslutet utfärdades angående avsnitt 112, det första sedan Thaksins återvände till Thailand. Men när Thaksin återvände och underrättade om åtal den 17 januari 2024, lämnade Thaksin en vädjan om rättvisa, vilket ledde till en omvärdering av DSI, med sin bankcertifierade bokföring som säkerhet, innehållande 500,000 XNUMX baht.

Som ett resultat kommer Thaksin att behöva infinna sig personligen den 10 april 2024 för att höra domen om huruvida åklagarmyndigheten anser det lämpligt att gå vidare med fallet; att åtala, inte åtala eller skjuta upp förhandlingen.

Om ytterligare utredning inte är klar vid det angivna datumet måste Thaksin fortfarande informeras om resultatet. Om åtalsbeslutet utfärdas den 10 april kommer Thaksin omedelbart att ställas inför rätta.

Men om inget åtalsbeslut utfärdas, kommer ärendet att anses avslutat på högsta nivå av justitiekanslern, och ytterligare granskning av den kungliga thailändska polisen kommer inte att vara nödvändig, eftersom ärenden i avsnitt 112 faller under den högsta åklagarens jurisdiktion. kontor.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.