Uppdatering: Khao Khitchakut Park-tjänstemän undersöker dödlig olycka med lastbil som dödade en person och skadade nio andra

Chanthaburi—

Den 29 februari 2024 talade Mr. Atthaphon Charoenchansa, generaldirektören för avdelningen för nationalparker, vilda djur och växtskydd, och relevanta myndigheter offentligt om den aktuella situationen efter att en servicepickup välte och orsakade en skadad och många skador inklusive tre Ryska turister på Khao Khitchakut, Chanthaburi.

Läs den senaste artikeln om en servicepickup med pilgrimer som välter i Khao Khitchakut nationalpark, Chanthaburi, vilket resulterade i en thailändsk nationell olycka och nio skador, inklusive tre ryska turister.

Inledningsvis överfördes de nio offren till lokala sjukhus för kroppsundersökningar innan sju av dem skrevs ut och två fick fortfarande medicinsk behandling på lokala sjukhus, inklusive en rysk turist, enligt Atthaphon.

Smakämnen Conservation Area Administration Office 2 beordrades att betona service pickup-truckförare att övervaka individer och kontrollera deras fordons skick regelbundet, sa Atthaphon. Dessutom skulle tjänstemän i Khao Khitchakut nationalpark vidta strikta åtgärder för att förhindra framtida incidenter.

Varje förare måste inneha körkort och tillstånd från nationalparken måste ges. Dessutom skulle illegala substanser och alkoholhalt testas regelbundet och deras arbetsvillkor måste uppfyllas för att utföra sin plikt, enligt Atthaphon.
Om förarna bröt mot reglerna skulle de möta lämpliga påföljder beroende på sina brott, anmärkte Atthaphon.

Efter olyckan inrättades en kommitté för att undersöka fallet och fick reda på att föraren, offentligt identifierad som Mr. Thotsaporn Saowaphong, 30, enligt uppgift erkände att han körde hänsynslöst eftersom han ville visa upp för passagerarna för att göra dem glada.

Chauffören skulle ställas inför rättslig behandling i enlighet med detta och hans tillstånd som chaufför för servicebilar vid Khao Khitchakut annullerades, sa Atthaphon.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.