UPPDATERING: Mordmisstänkt Bolt Rider kapitulerar i Pattaya, åberopar oskuld

Pattaya —

En mordmisstänkt i Pattaya överlämnade sig själv till polisen på måndagen efter en dödsskjutning som dödade en Bolt-förare tidigare förra veckan. Den misstänkte har dock sagt att han är oskyldig och planerar att bekämpa anklagelserna.

Först vår tidigare historia:

En skottincident i Pattaya resulterade i att en Bolt-förare dog och skadade en annan den 28 februari 2024.

Nu till vår uppdatering:

Piriyapong Nampetcharoenphon, även känd som "U", överlämnade sig till myndigheterna klockan 12:30 den 4 mars, efter att Pattayas provinsdomstol utfärdat en arresteringsorder på honom, misstänkt för mordet på Chatchai Phaentong, en 30-årig -gammal ryttare för samåkningsapplikationen Bolt.

Den 30-årige thailändska mannen åtalades för konspiration för att begå mord med uppsåt, vållande till allvarlig skada på andra, innehav av skjutvapen och bärande av skjutvapen i allmänna utrymmen utan tillstånd.

Mr. Piriyapong överlämnade sig till chefen för Nongprues polisstation, Pol. Överste Thawee Kudthaeng. Hans gripande härrörde från en tidigare rapporterad skottincident som skakade kvarteret Soi Mab Yai Lia 24 förra veckan, vilket resulterade i en person död och allvarliga skador på en annan person.

Men enligt Pol. Överste Thawee, Mr. Piriyapong erkände endast att han var närvarande med en grupp vänner på dagen för händelsen men vidhöll sin oskuld i skottlossningen. Han förnekade all inblandning i mordet på offret och vädjade om en rättvis och rättvis utredning. Han nämnde också rädsla och chock kring händelserna som orsaken till hans första flykt.

Myndigheterna genomför för närvarande ytterligare utredningar i ärendet. Ytterligare rapporter kommer att tillhandahållas när mer information blir tillgänglig.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Tips@ThePattayanews.com

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.