Djur på Chonburi Open Zoo Njut av frysta snacks för att bekämpa intensiv hetta

Chonburi —

Lejon, björnar, apor och flera andra djur på Khao Kheow Open Zoo i Chonburi har fått frysta godsaker som en gåva för att hjälpa dem att klara av den nuvarande höga temperaturen i Thailand.

Den 8 mars 2024 sa Narongwit Chodchoi, djurparkschefen, för reportrar att djurparken gav ett uppfriskande urval av frysta frukter, inklusive apelsiner, vattenmeloner och äpplen, allt blandat med sötat vatten, till små djur medan djur gillar asiatiska svartbjörn, lejon och andra köttätare fick isiga grisben för dem att slicka och tugga.

Enligt Thailands meteorologiska avdelning, riskerar alla regioner i Thailand att uppleva temperaturer som når så höga som 40 grader Celsius i mars och april.

"Under de nuvarande extrema temperaturerna är det mycket viktigt att prioritera djurens välbefinnande", sa Narongwit under en intervju. "Värme kan orsaka stress, vilket leder till minskade avelshastigheter och minskad aptit för djuren."

Mr. Narongwit fortsatte att från mars till maj, som vanligtvis är den varmaste perioden, implementerar djurparken dessa speciella åtgärder för att säkerställa djurens komfort. Dessutom tillhandahålls fryst frukt och kött under de exceptionellt varma eftermiddagarna för att hålla djuren glada och förhindra att de blir irriterade.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Tips@ThePattayanews.com

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.