Thaksin Shinawatras återkomst planerad till Chiang Mai efter 17 år, mitt i premiärministerns planerade besök

Nationell-

Den 7 mars 2024 rapporterade thailändska nationella medier efter att Paetongtarn Shinawatra offentligt avslöjade Thaksin Shinawatras resplan från 14 till 16 mars till hans hemstad, Chiang Mai.

Enligt thailändska nationella medier släppte Thaksin en resplan till Chiang Mai den 14 mars, på väg med ett privat jetplan. Destinationen var en bostad vid Summit Green Valley i Mae Rim, Chiang Mai.

Det uttalade syftet med hans besök var att visa respekt för sina förfäder i ett tempel i San Kamphaeng, Chiang Mai. Detta besök i Chiang Mai kommer att vara hans första gång efter att ha varit på flykt utomlands i 17 år, enligt thailändska nationella medier.

Det rapporterades att hans släktingar och nära vänner skulle träffa Thaksin under hans besök i Chiang Mai.

Men Thailands premiärminister Srettha Thavisin hade också planerat att besöka Chiang Mai den 15 mars för att utföra en statlig inspektion och följa upp PM 2.5-problemen som orsakade oro bland thailändare och utlänningar. Efter det, den 18 mars, kommer Srettha att besöka Phayao för att delta i ett thailändskt regeringsmöte.

Läs den senaste artikeln om Thaksin Shinawatra som tillåts resa till Chiang Mai för att träffa släktingar och hylla sina familjeförfäder.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.