Thailändska premiärministerns spjutspetsar 'IGNITE THAILAND'S TOURISM'-möte, syftar till global turismförstärkning

Nationell-

Klockan 9:00, den 15 mars 2024, presiderade Thailands premiärminister Srettha Thavisin ett möte kallat "IGNITE THAILAND'S TOURISM" på Queen Sirikit National Convention Center och gick samman med offentliga och privata sektorer.

Brainstormmötet "IGNITE THAILAND'S TOURISM" fick alla sektorer att gå samman för att stärka Thailands turism som turistdestination i ASEAN och över hela världen.

Srettha avslöjade offentligt att han efter sina officiella besök i Europa deltog i International Tourismus Borse 2024 (ITB), Berlin, Tyskland, det största evenemanget för att främja turistnäringen på världsscenen.

Srettha visade sin vision på ITB att 2025 skulle Thailands turism befinna sig i ett historiskt ögonblick eftersom den thailändska regeringen hade stödpolicyer som gratis visumåtgärder som Schengenvisumförslag, vilket gick i en positiv riktning.

Dessutom tillade Srettha att Thailand behövde utveckla sin infrastruktur för flygplatsexpansion och automatiserad passkontrollmjukvara. Thailand måste visa ett gott intryck för utländska turister för den bästa reseupplevelsen, påpekade Srettha.

Under sitt besök i Frankrike diskuterade Srettha möjligheten att hålla Formel 1- och Formel E-tävlingar i Thailand, vilket potentiellt skulle kunna öka turismen och den nationella ekonomin.

Förutom att stärka Thailands turism, sa Srettha att den thailändska regeringen gav sekundära städer betydelse. Lokalbefolkningen i sekundära städer hade potential eftersom de hade unika kulturer och traditioner som en thailändsk mjuk makt.

Turismbudgeten var dock begränsad till vad regeringen måste uppmärksamma och överväga om hur man spenderar skatter. Avkastningen på alla investeringar behövde vara en givande avkastning, anmärkte Srettha.

Läs de senaste artiklarna om Thailands premiärminister Srettha Thavisin:

TIME Magazines omslag visar thailändska premiärministern Srettha Thavisin som "försäljaren"

Thailands premiärminister Srettha Thavisin undersöker Clean Energy Partnership med Frankrike, Eyes Formula One Race i Thailand 2027

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.