Rättsligt hörn: Vilka är straffen för att överfalla en polis i Thailand?

Thailand-

En stor berättelse har dominerat media idag efter två män från Nya Zeeland greps för att ha misshandlat en trafikpolis i Phuket, som vi rapporterade här.

Men vad är straffen för att överfalla en polis i Thailand? Vi rådfrågade våra partners kl Issan advokater och detta är vad de hade att säga:

I Thailand är misshandel ett allvarligt brott, särskilt när det involverar en polis. Här är påföljderna för att överfalla en polis:

1. Misshandelsmisshandel:

– Om du behandlar en annan person med oförskämdhet eller på ett kränkande sätt på offentlig plats, kan du få fängelse i upp till en månad eller böta upp till 1,000 30 Baht (XNUMX USD) eller båda.

2. Överfall på en polis:

– Att överfalla en polis anses vara ett våldsbrott i Thailand.
– Påföljderna för detta brott kan variera beroende på flera faktorer, men generellt:
– Du kan få böter på cirka 5,000 XNUMX USD.
– Du kan behöva betala ytterligare avgifter, till exempel en obligatorisk avgift på 300 USD eller en avgift för offerhjälp.
– Skyddstillsyn är vanligtvis inte ett alternativ, och fängelse kan sträcka sig från två år till livstids fängelse.
– Borgen kan beviljas i vissa fall, men du måste lämna in ditt pass till domstolen för att förhindra att du flyr landet medan du är fri.
– Du måste stanna i Thailand tills dina rättegångsdatum är avslutade, vilket kan vara flera veckor eller till och med flera år bort i komplexa fall.
– Sök juridisk rådgivning omedelbart efter att du blivit arresterad för att skydda dina rättigheter och undvika självinkriminering.

Dessutom, de två männen från Nya Zeeland kan också åtalas för väpnade misshandel för att ha tagit polisens pistol, trafikavgifter för fortkörning, och viktigast av allt för att ha undandragit sig arrestering och flytt från polisen, som har följande straff i Thailand:

1. Undvika arrestering:

– Om du försöker fly från poliser som försöker gripa dig kan du få följande straff:
– Fängelse: Fängelsetidens längd kan variera beroende på de specifika omständigheterna, men det sträcker sig vanligtvis från ett år till flera år.
– Böter: Bötesbeloppet kan också variera, men det kan vara betydande.
– Ytterligare åtal: Beroende på situationen kan du bli åtalad för andra brott relaterade till att göra motstånd mot arrestering eller hindra rättvisa.

2. Flykt från polisen:

– Om du aktivt flyr från polisen under en förföljelse, antingen till fots eller i ett fordon, kan påföljderna omfatta:
– Fängelse: Längden på fängelse kan vara flera år.
– Betydande böter: Du kan bli skyldig att betala betydande böter.
– Upphävande av körkort: Ditt körkort kan dras in eller till och med dras in.
– Fordonsbeslag: Om du körde ett fordon kan det beslagtas.
– Civilrättsligt ansvar: Förutom straffrättsliga påföljder kan du hållas ansvarig för eventuella skador som orsakats under jakten.

3. Brottets allvar:

– Straffets svårighetsgrad beror på faktorer som graden av våld som används, faran för andra och om någon skadades under händelsen.
– Upprepade brott: Om du har undgått arrestering eller flytt från polisen kan straffen bli ännu strängare.

Kom ihåg att det är avgörande att söka juridisk rådgivning omedelbart efter en arrestering eller rättslig situation. Överväg att nå ut till Issan advokater, kontaktinformation nedan, för hjälp med eventuella problem du kan ha haft eller frågor angående juridiska frågor.

Isaan advokater specialiserar sig på att tillhandahålla juridiska tjänster för expats och utländska medborgare i Thailand.

För mer information, besök Issan Advokater här.

-
*Ansvarsfriskrivning: Den här artikeln tillhandahåller allmän information och utgör inte juridisk rådgivning. Rådgör med en kvalificerad advokat för personlig vägledning.*

Sponsrad annons.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/