Biträdande rikspolischef Surachet Hakparns juridiska team motbevisar påstådd inblandning i onlinespelnätverk

Nationell-

Klockan 10:00, den 19 mars 2024, höll Warachan Chuabankoh och Nattawit Netijaruroj, juridiska rådgivare för biträdande nationell polischef Surachet Hakparn, en presskonferens angående hans påstådda inblandning i kända spelnätverk.

Thung Song Hong-polisen levererade tidigare order och kallelser till Pol. General Surachet avslöjade påstådda ekonomiska kopplingar inom den kungliga thailändska polisen relaterade till högt uppsatta tjänstemän som hade det direkta ansvaret för onlinespelnätverket.

Nattawit uppgav offentligt att han och Warachan var auktoriserade av Pol. General Surachet för att presentera fakta i samband med fallet. Warachan nämnde tidigare frågor som involverade den biträdande rikspolischefen, som visade sig vara osanna, som att göra meritdonationer och köpa flygbiljetter för tjänstemän.

Flygbiljetterna köptes dock till Pol. Överstelöjtnant Krit Pariyaket och hans två andra familjemedlemmar, enligt det juridiska teamet.

Det juridiska teamet diskuterade donationskvitton kopplade till Pol. General Surachet till Sala Pun-templet. Det upptäcktes att donationen faktiskt gjordes av en person som heter "Ms. Lui,” den 19 oktober 2023, som gav en personlig donation till Pol. Överstelöjtnant Krit för en religiös ceremoni.

Enligt juridiska teamet utfärdade polisen en arresteringsorder på Pol. Överstelöjtnant Krit, Pol. General Surachets underordnade, eftersom han påstås ha befunnits vara inblandad i fallet med hasardspel online. Biträdande rikspolischefens namn stod på donationskvittot.

Efter den juridiska teamutredningen fann man att donationen på 200,000 XNUMX baht gjordes av Pol. General Surachet men var inte kopplad till några mulekonton eller spelwebbplatser.

De juridiska teamen uppgav att spridning av falsk information och länkning av denna fråga till spelwebbplatser var missvisande.

Vidare framhöll det juridiska teamet att Pol. General Surachet hade gjort många donationer och fått många donationskvitton, och alla påståenden om skatteavdrag för spelwebbplatser var ogrundade.

Under presskonferensen avslöjade det juridiska teamet offentligt en lista med 34 personer som påstås vara inblandade på webbsidorna för hasardspel online, inklusive högt uppsatta tjänstemän och civila.

Det juridiska teamet tillade vidare att Pol. General Surachet riktade frågan till den undersökande polisen, men ingen på listan togs in i rättsliga åtgärder.

Ärendena om hasardspel online låg under kontoret för den nationella antikorruptionskommissionens utredning. Det juridiska teamet anmärkte att dessa 34 individer också borde tas i beaktande.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.