Jomtien Business People vill ha envägsregeln borta

FOTO: Mgronline

Pattaya —

Över 200 företagare på Jomtien Beach Road i Pattaya har begärt att vice borgmästaren ska avskaffa en enkelriktad trafikregel på Jomtien Beach Road.

Framställningen, som lämnades in onsdagen den 20 mars, följer Pattaya Citys beslut att implementera en enkelriktad regel för att underlätta uppgraderingsprojektet för avloppssystemet nära Jomtien Beach för att hantera översvämningar.

Projektet omfattar vägschaktning för att lägga HDPE-dräneringsrör, installation av underjordiska elsystem, återbeläggning av vägar och belysningsförbättringar. Envägsregeln trädde i kraft den 1 mars och sträcker sig från Jomtien Beach Road från Dongtan Curve till Chaiyapruek Intersection. Budgeten låg på runt 500-600 miljoner baht.

På onsdagen lämnade över 200 företagare, som samlades på en restaurang på Jomtien Beach, in en petition till vice borgmästare Kritsana Boonsawat, som uppmanade staden att upphäva regeln om flera kilometer enkelriktad.

En operatör påpekade att även om projektet till en början fick brett offentligt stöd på grund av dess tydliga mål, har enkelriktad förändring enligt uppgift orsakat en kraftig nedgång i försäljningen för företag längs Jomtien Beach. Dessutom finns det ingen aktuell vägkonstruktion så begränsningen verkar meningslös. Många bilister fortsätter att vara oroliga och förändringen har orsakat regelbunden trafikbackup på sidogatorna, särskilt Chaiyapreuk.

Samtidigt erkände biträdande borgmästare Kritsana oron och lovade att föra ärendet till Pattayas stadsförvaltning för brådskande behandling. Ett beslut kommer att fattas efter ett kommande möte, sa Kritsana.

FOTO: Mgronline
FOTO: Mgronline
FOTO: Mgronline
FOTO: Mgronline

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Sales@ThePattayanews.com

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.