Thailändska södra provinser skakades av flera mordbrandsattacker; Över 30 incidenter rapporterade

Nationell-

Den 22 mars rapporterade thailändska nationella medier om muti-mordsattacker i tre södra provinser inklusive Pattani, Yala och Narathiwat. Vid presstid förekom mer än 30 incidenter med mordbrand.

Som svar på händelsen avslöjade Thailands premiärminister Srettha Thavisin offentligt efter att ha fått en rapport från Pol. General Kittirat Phanphet, tillförordnad generalkommissarie för den kungliga thailändska polisen, att Pol. General Kittirat skulle omedelbart inspektera den södra gränsen.

Relevanta myndigheter beordrades att övervaka situationen och undersöka fallet noga, sa Srettha.
Vid den inledande utredningen uppgav talesmannen för fjärde arméns områdeskommando, överste Ekwarit Chobchuphon i södra gränsregionen, offentligt oroande situationer i de södra gränsprovinserna att mer än 30 incidenter inträffade, och en skadad rapporterades i Mayo, Pattani. Berörda myndigheter var under utredning i ärendet för att fastställa skadevärdet och motiven.

Överste Ekwarit uttalade offentligt att man trodde att de oroande situationerna berodde på 20-årsdagen av Tak Bai-incidenten, den 25 oktober 2004. I den islamiska kalendern fanns det 11 cykler under Ramadan.

Tak Bai-incidenten inträffade i Tak Bai, Narathiwat den 25 oktober 2004. Den involverade en protest från lokala muslimer mot arresteringar och interneringar.

Säkerhetsstyrkor skingrade protesten våldsamt, vilket ledde till att 78 fångar dog under transporten. Kritik uppstod för överdrivet våld och inhuman behandling av myndigheter. Händelsen underströk spänningarna i Thailands södra provinser och krävde reformer och fredliga ansträngningar för konfliktlösning.

Enligt fjärde arméns områdeskommando, från 1:10 till 30:22, den 39 mars, inträffade XNUMX incidenter i tre provinser. I Pattani inträffade 20 incidenter. I Songkhla var det 2 incidenter, i Yala var det 11 incidenter. I Narathiwat inträffade 6 incidenter.

Emellertid undersökte poliserna ytterligare detaljer och samlade bevis från brottsplatserna för att hålla inblandade individer ansvariga för sina brott.

Läs den tidigare artikeln om Southern Border Provinces Rangers konfronterar efterlysta brottslingar i Pattani; Två misstänkta utomrättsligt dödade.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.