Befälhavare för arméregionen inspekterar Yala under flera anlagda attacker i södra Thailand

Nationell-

Den 22 mars 2024 utförde generallöjtnant Santi Sakuntanark, befälhavaren för 4:e arméregionen, en fältinspektion i Mueang, Yala, angående fallen av flera mordbrandsattacker i den södra regionen.

Läs vår senaste artikel om flera mordbränder över natten i tre södra provinser.

Generallöjtnant Santi avslöjade offentligt den oroande situationen av en grupp brottslingar som orsakade skada på civilbefolkningens och regeringens egendom. Det rapporterades att attackerna syftade till att orsaka skada på egendom snarare än människors liv, säger generallöjtnant Santi.

Som svar på oroligheterna i den södra regionen bör varje sektor fördöma den kriminella gruppen. De relevanta myndigheterna beordrades att övervaka situationen noga under den närmaste framtiden, enligt generallöjtnant Santi.

Men många incidenter inträffade nära landsbygden, och officerarna behövde skapa omfattande planer för att täcka problemen, sade generallöjtnant Santi.

Även om underrättelsetjänsterna kunde uppfatta attackerna i förväg, var attackerna slumpmässiga eftersom tider och platser var på fri fot. Dessutom stationerade och täckte inte patrulltjänstemän de utsedda områdena dygnet runt.

Generallöjtnant Santi uppgav dock att tjänstemännen skulle anstränga sig för att förhindra framtida incidenter.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.