Bangkok rankades som toppstad i Asien och Stillahavsområdet för turism 2024 av DestinAsian Magazine

Nationell-

Den 25 mars 2024 avslöjade Chai Watcharong, den thailändska regeringens talesman, offentligt att Bangkok rankades som nummer ett i Best Cities 2024 i Asien och Stillahavsområdet som ett turistmål enligt resetidningen "DestinAsian".

Rankingen tilldelades av läsare från DestinAsian. Rankingen klassificerades i olika kategorier som turistdestinationer i städer, öar, hotell och semesterorter, flygbolag, flygplatser och kryssningar, sade Chai.

The DestinAsian rankade också Phuket och Koh Samui som nummer tre och fyra i kategorin öar. Dessutom rankades Suvarnabhumi Airport som den näst bästa flygplatsen, och Thai Airways rankades på tredje plats som bästa flygbolag, och kategorin bästa lågprisflygbolag rankade Bangkok Airways på andra plats.

Thailands premiärminister Srettha Thavisin föreställde sig turism och turismrelaterade industrier i 8 områden, såsom flygnavet, livsmedelscentrumet, medicinskt och hälsocentret. Den thailändska regeringen hade som mål att främja Thailand till nummer ett i regionen inom turism och andra turismrelaterade industrier, enligt Chai.

Nyligen siktade Thailand på att organisera internationell underhållning i Thailand som ett festivalcentrum för att snabbt öka thailändsk turism och ekonomi.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.