Morgonbrand skadar Pattaya lyxhotell, inga skador

Pattaya —

En brand bröt ut i ett lyxhotells förråd i Pattaya runt klockan 10 torsdagen den 28 mars 2024.

Besättningar av brandmän rusade till hotellet, vars namn undanhölls i ljuset av den pågående utredningen, som ligger på Soi Pattaya 10, Nongprue, Banglamung, Chonburi.

Vid deras ankomst möttes teamet av tjock rök som väller upp från brandkällan i rummet där hotellet brukade förvara underhållsutrustning. Hotellgäster har redan rymt byggnaden och som tur var fanns det inga rapporter om personskador.

Brandmännen hindrade åskådare från att komma in i området och började spruta vatten i elden. Inom några minuter släcktes lågorna men inte innan det förstörde hela rummet tillsammans med utrustningen.

Enligt en oidentifierad hotelltjänsteman kände de lukten och märkte rök som kom från förrådet. När de öppnade dörren möttes de av intensiva lågor som brände utrustning. Kontoristen och annan hotellpersonal försökte själva släcka branden men utan resultat. De ringde sedan myndigheterna för att få hjälp.

Pol. Kapten Chanan Kasornbua från Pattayas polisstation antog att branden kan ha antänts av en kortslutning. De beräknade skadorna av incidenten kan vara hundratusentals baht, sa polisen.

Denna är inte den första branden nyligen i en byggnad med många turister, eftersom det tidigare denna månad bröt ut en brand i The Edge condo får över hundra turister att fly. Som tur var var det inga större skador.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Behöver du juridisk rådgivning eller en advokat? Vi kan hjälpa. Klicka här.

Se mer information om att hyra en fastighet hos oss genom att klicka här.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.