Thailändska industrikommissionen avslöjar kränkningar av kinesiska investerare: Stålverkskran kollapsar gnistor utredning i Rayong

Nationell-

Den 31 mars 2024 avslöjade Akaradej Wongpitakroj, ordföranden för industrikommissionen, offentligt ett fall av ett stålverks kran som kollapsade i Rayong. Bruket visade sig vara ägt av kinesiska investerare.

Tidigare den 29 mars fick Pluak Daeng-poliser en olycksrapport om en byggkrankollaps som orsakade sju dödsoffer på en byggarbetsplats i Pluak Daeng, Rayong.

Smakämnen Industrial Commission avslöjade information till allmänheten om att det fanns kinesiska investerare som påstods ha brutit mot thailändska lagar, inklusive att utföra konstruktioner utan tillstånd, driva företag som fel typer, släppa ut föroreningar till det lokala samhället och anställa thailändska nominerade för att överta rättigheter att driva ett företag, som samt andra kränkningar, enligt Akaradej.

Det upptäcktes nyligen att en fabrik som ägs av kinesiska investerare påstås ha transporterat slagg eller andra farliga mineraler utan giltig bearbetning. När det gäller lokalbefolkningen i området skulle det potentiellt påverka deras hälsa, anmärkte Akaradej.

Emellertid undersökte industrikommissionen och relevanta myndigheter fallet och andra liknande företag över hela Thailand för att hålla dem ansvariga för sina brott.

Det rapporterades att en kinesisk investerare i Chonburi greps för att ha brutit mot miljölagar och två andra fall som involverade kinesiska investerare i Samut Sakhon och Chachoengsao undersöktes av mer än fem personer, sade Akaradej.
Akaradej tillade vidare att många kinesiska investerare drev företagen samtidigt som de bröt mot thailändska lagar, vilket orsakade negativa effekter på miljön och lokalbefolkningen.

Som svar på krankollapsolyckan i Pluak Daeng undersökte kommittén fallet innan de höll ett möte med både den offentliga och privata sektorn för att vidta allvarliga rättsliga åtgärder mot företaget i enlighet med detta.

Akaradej svarade dock på en oro angående den möjliga inverkan på investeringar från Kina att Thailand på lång sikt hade som mål att ha kvalitetsinvesterare som inte skulle utnyttja lokalbefolkningen och som inte var ett hot mot den ekonomiska stabiliteten i landet.

Den thailändska regeringen skulle vidta strikta åtgärder för att säkerställa fördelarna för lokalbefolkningen och miljön för dem som försökte driva företag i Thailand.

Dessutom försökte den thailändska regeringen diskutera ärendena med Kina för att välja kvalitetsinvesterare och gav den kinesiska regeringen befogenhet att överväga straffet inklusive att återkalla visum i enlighet med förövarna, sade Akaradej.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.