Thaipolisens allmänna kapitulation: arresteringsorder utfärdad för påstådd penningtvättskonspiration

Nationell-

Klockan 5:30, den 2 april 2024, rapporterade thailändska nationella medier att Pol. General Surachet Hakphan överlämnade sig till thailändsk storstadsutredningspolis när en arresteringsorder utfärdades för att vara en tjänsteman som konspirerade för att tvätta pengar.

Tidigare utfärdade den thailändska domstolen arresteringsorder till tre poliser och en civil angående det så kallade "Minnie" och "BNK Master" spelnätverket. I fallet med Pol. General Surachet, den thailändska domstolen utfärdade en stämning först. Undersökningspolisen från Metropolitan Police Bureau begärde dock totalt 3 kallelser innan de begärde en arresteringsorder för Pol. General Surachet.

Domstolen godkände arresteringsordern för att ha konspirerat för att tvätta pengar och att vara en tjänsteman som konspirerade för att tvätta pengar enligt Anti-Money Laundering Act 1999, avsnitt 5, 9 och 10.

Klockan 8 samma dag, Pol. General Surachet gav en kort intervju efter att han överlämnats och beviljats ​​borgen och sa att allt var i rättsprocessen och att han inte var orolig över att bli avstängd från sin regeringstjänst.

Enligt det thailändska rättsväsendet höll han just nu på att bli anklagad och ansågs därför fortfarande vara oskyldig. Han skulle fortsätta att tjäna sin tjänst normalt, anmärkte Pol. General Surachet. Han fortsatte att erkänna sin oskuld och hävdade att anklagelserna och anklagelserna var politiska och personliga och inte sanna.

Den 3 april höll Thailands premiärminister Srettha Thavisin en diskussion på eftermiddagen med Pol. General Kittirat Phanphet, tillförordnad generalkommissarie för den kungliga thailändska polisen, och ett juridiskt team för att avgöra om Pol. General Surachet borde avstängas från sin tjänst eller inte.

För närvarande beslutades att han inte kommer att avstängas eftersom han är oskyldig tills motsatsen bevisats, även om han flyttades till en i stort sett inaktiv roll på PM:s kontor tidigare medan anklagelserna behandlas och granskas.

Läs relaterade berättelser om Pol. General Surachet Hakparn:

Thailändsk biträdande nationell polischef Surachet Hakparn kallad i "Minnie" spelnätverksutredning.

Thailands bästa poliser överfördes till PMs kontor tillfälligt under spelutredning.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.