Thailändskt cannabisnätverk bekymrat över regeringens åtgärd för att kriminalisera marijuana, förespråkar sanningsenlig jämförelse

Nationell-

Den 4 april 2024 uttalade Prasitchai Nunual, generalsekreteraren för Network for Shaping the Future of Thai Cannabis, offentligt sin oro över att den thailändska regeringen återförde marijuana till en olaglig substanstyp.

Läs vår senaste artikel om vice premiärminister Anutin Charnvirakuls stöd för att revidera cannabispolitiken, flytta fokus från ekonomiskt värde till medicinska aspekter.

Prasitchai uttryckte sin åsikt om förändringen av cannabispolitiken som kriminaliserade användningen av marijuana för rekreationsändamål samtidigt som vara överseende med att bära fem piller amfetamin och ändring av alkohollagstiftningen.

Nätverket för Shaping the Future of Thai Cannabis har tidigare gjort en petition till det thailändska folkhälsoministeriet för att publicera faktajämförelser mellan marijuana, alkohol, cigaretter och amfetamin med vetenskaplig information om dessa fyra kategorier för att bestämma kontrollåtgärder i enlighet därmed, anmärkte Prasitchai.

Den thailändska regeringen var dock likgiltig inför framställningen och markerade cannabis, medicinalväxter, som narkotiska ämnen, och sänkte istället restriktionerna för olagliga ämnen som innehåller kemikalier för allmänheten, sade Prasitchai.

Man skulle kunna säga att en grupp investerare inte kunde hålla cannabisproduktionen under kontroll, hävdade Prasitchai. Om man jämförde fördelarna och nackdelarna med användningen av cannabis och amfetamin, stod det klart att cannabis var det säkraste eftersom det odlades med omsorg och kvalitetsmaterial oavsett om det användes för medicinska aspekter eller för rekreationsändamål, enligt Prasitchai.

Samtidigt var amfetamin, cigaretter och alkoholhaltiga drycker förorenade av kemiska processer, anmärkte Prasitchai.
Många incidenter skyller användningen av marijuana på nyhetsbyråer eftersom det felaktigt påstods att det skulle få en att bli vansinnig eller bli galen. Han hade dock rökt marijuana i sju år men tänkte fortfarande bra, ännu bättre jämfört med icke-marijuanarökare, anmärkte Prasitchai.

Nyligen tillät Tyskland användningen av cannabis för rekreationsändamål och medicinska aspekter för allmänheten, liksom Kanada och större delen av USA. Medborgare kunde odla cannabis och använda den fritt. Man kan säga att med tanke på fakta var att cannabis tillåts inte alls negativt, sa Prasitchai.

Till sist vädjade Prasitchai till Thailands premiärminister Srettha Thavisin att överväga den faktiska informationen och vikade inte från mediabevakningen om att oidentifierade läkemedelsföretag påstås anlitas för att få marijuana att se dåligt ut för allmänhetens ögon och för att lobba för att det ska förbjudas igen. När medborgarna fick fördelar av att använda marijuana, skulle läkemedelsföretagen ta en massiv förlust, avslutade Prasitchai.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.