Thailändska myndigheter avslöjar kadmium hos taiwanesiskt företag i Samut Sakhon, kopplat till försvunna 15,000 XNUMX ton i Tak

Nationell-

Den 7 april 2024 inledde den thailändska avdelningen för bekämpning av naturresurser och miljöbrott, Mueang Samut Sakhon-poliser och relevanta myndigheter en inspektion hos ett taiwanesiskt företag i Mueang Samut Sakhon angående en påstådd koppling till försvinnandet av 15,000 XNUMX ton farligt kadmium i Tak.

Enligt poliserna har polisen och berörda myndigheter inspekterat ett privat företag i Mueang Samut Sakhon och hittade 2,440 XNUMX ton kadmium. Det rapporterades dock att det privata företaget i Tak påstås ha transporterat 15,000 XNUMX ton kadmium. En del av mängden kadmium ska ha smugglats till andra platser.

Efter polisutredningen lagrades 1,034 69 ton kadmium hos det taiwanesiska företaget med deklarerat ägande av Zhang Shen Mao, en XNUMX-årig taiwanesisk mannen.

Enligt polisrapporten ska Zhang ha berättat för polisen att företaget köpt mer än 1,000 26 ton kadmium från ett privat företag i Mueang Samut Sakhon. Det taiwanesiska företaget hade dock ingen giltig licens att inneha farligt material och Zhangs pass hade gått ut den 2019 februari XNUMX, vilket lämnar honom på över fem år av översta vistelse i Thailand.

Den 8 april rapporterade thailändska nationella medier att det sedan slutet av mars hade skett illegal transport av 15,000 3,040 ton farligt kadmium i Tak till ett privat företag i Mueang Samut Sakhon på XNUMX XNUMX ton, ett företag i Ban Bueng, Chonburi, på 4,400 XNUMX ton, och det taiwanesiska företaget i Mueang Samut Sakhon på 1,034 XNUMX ton.

Den återstående mängden 5,358 XNUMX ton kadmium var dock under polisutredning för att lokalisera, som man trodde fortfarande fanns i Thailand.

Thailändska hälso- och miljöexperter varnade för de allvarliga riskerna med kadmiumexponering, som potentiellt kan leda till cancer genom konsumtion eller inandning.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, Youtube, Pinterest, Blädderblock, Ämnen, eller tumblr

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.