Thailands premiärminister tilltalar skyndsamt Myanmars flygplanslandning, betonar samarbete för fred och stabilitet

Nationell-

Klockan 10:00, den 9 april 2024, höll Mr. Srettha Thavisin, Thailands premiärminister, och relevanta myndigheter ett brådskande möte angående ett Myanmars kommersiella flygplan som landade på Mae Sot Airport, Tak.

Srettha avslöjade offentligt att den oroande situationen i Myanmar kan påverka Thailand i hög grad. I samarbete mellan de två nationerna enligt Myanmars politik för fred och stabilitet var det nödvändigt att arbeta tillsammans för människors bästa.

Det brådskande mötet med relevanta myndigheter var att bygga fred och stabilitet i Myanmar så snart som möjligt. Samtidigt skulle den thailändska regeringen ge humanitär hjälp till de drabbade och noggrant övervaka möjliga effekter på Thailand i många aspekter inklusive gränshandel, sade Srettha.

En statlig arbetsgrupp skulle inrättas under överinseende av UD och ett samarbete med säkerhetskontorets generalsekreterare. Arbetsgruppen fick i uppdrag att stödja utrikesministeriet i politiska, sociala och ekonomiska frågor mellan Thailand och Myanmar, påpekade Srettha.

Efter senatssammanträdet uttryckte thailändska senatorer sin oro och omsorg om inbördeskriget i Myanmar eftersom det potentiellt skulle påverka folkets och Thailands rättigheter och friheter. Diskussionen handlade om Myanmars medborgare som söker skydd i Thailand som ett resultat av den pågående oroande situationen, rapporterade thailändska nationella medier.

Det rapporterades att senatorerna föreslog den thailändska regeringen att tilldela en statlig officiell enhet för att hantera flyktingar och etablera skyddsrum, enligt thailändska nationella medier.

Läs vår senaste artikel om Myanmars junta som samordnas med den thailändska regeringen för att begära en landning från ATR72-600, ett Myanmars militärflygplan, på Mae Sot Airport, Tak för Myanmars juntatjänstemän.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.