Thai PM Srettha Thavisin recenserar Suvarnabhumi Airport Readiness Ahead of Songkran Festival

Nationell-

Klockan 9:20, den 9 april 2024, inspekterade Thailands premiärminister Srettha Thavisin inofficiellt Suvarnabhumi flygplats i beredskap för att underlätta för inkommande turister under Songkran-festivalen.

Tidigare hade Srettha inofficiellt inspekterat Suvarnabhumi Airport i februari efter uppföljning av långsamma flygplatstjänster.
Vid Sretthas ankomst inspekterade han incheckningssystemet och fann att flygplatsledningen hade förbättrat sina servicetider totalt sett, med den genomsnittliga avgångsflygaren som tillbringar tre timmar på flygplatsen från ankomst till flygning jämfört med fyra timmar tidigare.


Dessutom kontrollerade Srettha flygplatsens immigrationspolissystem som undantog ansikts- och fingeravtrycksskanning för thailändare eftersom deras information redan fanns i systemet. Den totala handläggningstiden för avgång minskade med 15 minuter från detta undantag.

Pol. Generalmajor Choengron Rimpadee, befälhavaren för Suvarnabhumi immigrationsofficerare, enligt uppgift bekräftade att immigrationssystemet inte skulle misslyckas som tidigare efter att en stor uppdatering hade tillämpats som såg en övergripande förbättring av dess prestanda. När det gäller ankomstpassagerare skulle flygplatsen hålla den maximala väntetiden för immigrationskontroller till 45 minuter.

Pol. Generalmajor Choengron tillade att det kommande och förbättrade Thailands immigrationssystemet (TIS) skulle vara en integration mellan immigration och Suvarnabhumi flygplatstjänstemän. TIS väntade på godkännande från den kungliga thailändska polisen.

Men för avgångspassagerare efter kl. 10 rapporterades det att en lång kö bildades eftersom endast 28 av 117 flygbolag var redo för det automatiska självincheckningssystemet, vilket fick många passagerare att vänta i en lång kö vid flygbolagets diskservice. , enligt Suvarnabhumi direktör Kittipong Kittikachorn.

Sammantaget var Srettha nöjd med flygplatsservicen och trodde att i juli skulle flygplatssystemet som helhet förbättras drastiskt.

Läs den tidigare artikeln om den thailändska biträdande polischefen som inspekterar Suvarnabhumi flygplats och lovar förbättrad serviceeffektivitet.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.