Påsar befarade för att eventuellt innehålla försvunnet farligt kadmiumavfall hittat nära Pattaya

Chonburi -

Bybor i Nongprue, Chonburi-provinsen, upptäckte ett stort antal svarta plastpåsar innehållande ett oidentifierat svart ämne nära en lokal utgrävningsgrop. De fruktade att det kunde vara förlorat farligt kadmiumavfall, men myndigheterna i Nongprue har betonat att ämnet fortfarande testas och det finns ingen aktuell slutgiltig bedömning av vad det är.

Den 10 april 2024 gick lokala myndigheter, inklusive Banglamungs distriktschef, industriingenjören från industrikontoret, borgmästaren i Nongprue kommun och poliser från Nongprues polisstation, för att inspektera den tveksamma gropen som svar på klagomål från berörda medborgare.

Där upptäckte de ett stort antal gödselpåsar innehållande okända svarta ämnen. Ämnet var i form av sediment som hade spillt ut ur de skadade påsarna. De var utspridda runt kanten av utgrävningsgropen, som för närvarande är fylld med vatten.

Enligt oroade medborgare väckte ämnet oro bland närliggande bybor, som fruktade att det kunde vara 4,000 XNUMX ton kadmiumavfall som ännu inte har hittats från en tidigare incident.

Prover av ämnet samlades in för testning för att avgöra om det innehöll några farliga material. Under tiden har området spärrats av och bybor är förbjudna att ta sig in.

Chatchai Pokechap, 55, vaktmästaren för utgrävningsplatsen, sa att en lastbilschaufför hade dumpat de stora påsarna där för ungefär två veckor sedan. Han visste inte vad ämnet var, men han sa att en del av det var magnetiskt, vilket fick honom att tro att det var sand som användes för att tvätta metall, och han gissade att det kanske inte var farligt.

Men herr Wikit Rojmanakit, Banglamungs distriktschef, sa att området kommer att vara stängt för allmänheten tills dess att myndigheterna får reda på vad ämnet är. Resultatet förväntas offentliggöras inom två dagar.

Samtidigt försöker polisen i Nongprue identifiera lastbilen som hade dumpat väskorna där.

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.