Pattaya Cricket Club och The Drifters snubblar i cupsemifinalen i Chiang Mai International Sixes (del 2)

Chiang Mai-

Drifters slutade 4:a i Players Round 1 med 13 poäng efter att ha vunnit 2 matcher och förlorat 1. De gick sedan in i Cup Group A för Round 2 tillsammans med St Francis de Sales och Thai Thevada. Varje lag i Cup Grupp A och B skulle spela 2 matcher under dag 4, 5 & 6. Semifinalerna och finalerna för alla troféer kommer att hållas dag 7.

Om du missade del ett, innan vi fortsätter, kolla in det genom att klicka eller trycka här.

Nu när omgång 2 var igång behövde de som hade ambitioner om silverföremål fokusera och upprätthålla höga standarder i alla aspekter av spelet eftersom att misslyckas med det kunde leda till oundviklig besvikelse. Drifters-matchen på dag 4 var mot St Francis de Sales (SFdS) som slog först. Drifters bowling, även om det förbättrades mycket när det gäller att reducera extrafunktioner, var inte tillräckligt krävande av slagmännen och överfrekvensen nådde 22.2 då SFdS samlade ihop 111/0. Lucas McKinnon, Aaron Maynard och Blake McKinnon drog sig alla tillbaka efter 8 ish bollar.

Normalt sett har spelandet från Drifters-spelarna varit exemplariskt, men idag tappade Luke Stokes Lucas McKinnon två gånger. Max Burzlers bowling hade ett minimum av respektabilitet med 14 över medan andra straffades hårt. Att jaga 111 skulle vara ett rekordresultat och även om en normalt vinnande poäng uppnåddes räckte det inte. Luke lyckades dra sig tillbaka på 32 och Habby var inte ute på en quickfire 22, men SFdS bowlers var ovilliga att ge gränser. Jared Kennan gick för 12 och Matty Lewis för bara 8 då Drifters gjorde 74 för 0 och förlorade med 37 runs. Bättre lycka mot Thai Thevada.

Dag 5 var ännu en ledig dag för drifters, så vi mötte dem i deras andra match i omgång 2 mot Thai Thevada på dag 2. En annan förlust skulle avbryta all ytterligare inblandning i turneringen, medan en vinst skulle ta dem till semifinal av cupen.
Thailändska Thevada var först med att slå med Cher och Johnny mot bowlingen av Luke som hittade avsevärd snurr från en och annan boll men inte kunde kontrollera längden. 14 av första over. Tim Peters tyckte att Chers vadd var för bra för honom och Cher lade till ytterligare 18.

John Pike gick samma öde till mötes när Cher kom till 35 och drog sig tillbaka med en 6:a, men John fick sin ersättare väl fångad av Luke i djupet och övergången slutade på 50/1 från 3 overs. Max gjorde ett bra jobb med att stävja runraten med bara 6 runs och det kan ha vunnit matchen. Habby kastade den sista över och sprang ut Leng från sin första boll men Johnny, som knappt hade stått emot en boll, tog 14 av de återstående 5 bollarna och avancerade Thai Thevada till 71 för 2. En försvarsbar poäng. Luke och Habby öppnade vadden medan Frame öppnade bowlingen.

En riktigt långsam öppningsboll inducerade Luke till ett fel som Frame tappade – ett dyrt misstag. Habby tog de flesta av runs med 16 av den första over. Johnny kastade nästa över och Luke släpptes igen, denna gång av målvakten. Bra fielding från Thai Thevada begränsade poängen till 11 för över och 27/0 efter 2 overs. Feem slog den 3:e över med Luke som klarade av en 6 och en 4. 42/0 av 3 men körhastigheten var inte riktigt tillräckligt.

Lengs stamning och vingliga upplopp ledde till en återhämtning när Luke och Habby tog gränser och Habby släpptes i processen och Luke drog sig tillbaka med 33. 63/0 efter 4 och en riktig vinstchans. Cher tog det sista över. Habby tog sin första boll för 24. Noah och Max vid vecket för att få 9 runs från 5 bollar. En intelligent singel från Max och två boundary 4s från Noah säkrade en vinst med 2 bollar till godo. Thai Thevada kommer att rue 3 tappade fångster. Vinsten säkrade en semifinal mot NCF Thunder.

Det här skulle bli ännu en tuff match. Luke och Habby öppnade mot takten från Faysal Ahmed som antingen spjuts in i slagmännens revben eller utanför, men Habby använde inte fötterna. Habby svängde på en bred boll och fick en kant fram till målvakten, Akash, för 8. 9 av över. Inzaman bowlade en bra linje och längd och bra fielding begränsade Driftersna till 7. 16 för 1 av 2 overs. Aukatul fortsatte med tempotemat och fick Noah och Luke att arbeta för sina löpningar med ytterligare 12 tillagda. Anowar gjorde samma sak med liknande resultat och Drifters låg långt bakom kurvan på 37 för 1 efter 4 overs.

Abaidullah kastade finalen över där Luke släpptes av Anowar på den långa gränsen från sin första boll. Noah upprepade samma skott men fångades av Anowar för 5. Max anslöt sig till striden men Luke ville inte ha något sällskap när han dansade ner wicket till Abaid, missade och fick 23. 41 för 3 och en mycket nedslående innings. NFC Thunders skulle göra kort avslutning på detta.

Max kastade till Abaid som fortsatte att gå över hans stubbar och domaren gav honom bredare, men Maxs linje var inte idealisk. 19 av första over. Habby var nästa och träffades för 6, följt av sin vanliga framfot No Ball som också träffades för 6, dvs en 9:a. Som revansch tog han och kastade Abaid för 21, men Akash kom och slog 2 gräns 4:or och den tjocka damen började sjunga. 42 för 1 på 1.5 overs.

NFC Thunders skulle gå vidare till cupfinalen mot St Francis de Sales på eftermiddagen, men The Drifters-turneringen var över. En trovärdig insats, men inget bestick den här gången.

Finalen var en thriller mellan NFC Thunder och St Francis de Sales som NFC vann med 6 runs. De andra finalerna vann enligt följande: The Spoon by Armadillos; The Plate av Red Lion Wombats; The Bowl av GP Silly Sloggers; The Shield av Margate CC och Ladies Cup av Lamphun Redcaps.

Turneringens spelare tilldelades Abaidullah.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/