Thailändska flygvapnets befälhavare avslöjar F16-flygplan i 24-timmars beredskap mitt i Myanmars inbördeskrigsoro

Nationell-

Den 11 april 2024 avslöjade ACM Phanpakdee Pattanakul, flygvapnets befälhavare, offentligt förberedelserna av F16-flygplan i beredskap i hela 24 timmar som svar på det pågående inbördeskriget i Myanmar.

Tidigare gav Thailands premiärminister Srettha Thavisin ett uttalande till allmänheten angående skyddet från intrång på thailändskt flygterritorium från inbördeskriget i Myanmar.

Om det skulle ske intrång i det thailändska territoriet skulle Royal Thai Air Force (RTAF) reagera i enlighet med detta och sätta in ett flygplan för övervakning. Den 11 april satte RTAF in ett flygplan för övervakning en gång och situationen var bra eftersom det inte fanns något omedelbart hot.

Frekvensen av patrullerna för att övervaka situationen berodde dock på den flyktiga situationen, enligt ACM Phanpakdee.

Enligt thailändska nationella medier publicerade Royal Thai Gazette föreskrifter från försvarsministeriet angående regler och metoder för att använda flygplans militära vapen mot flygplan som inte följer order från thailändska militärtjänstemän och anses vara ett hot mot landets säkerhet eller en fara för allmänheten.

Reglerna trädde i kraft den 10 april 2024 och framåt och undertecknades av den thailändska försvarsministern Sutin Klungsang.

Detaljerna sammanfattade att den thailändska militärpersonalen som placerar ut flygplan för att avlyssna flygplan som ansågs vara ett hot mot landet eller en fara för allmänheten enligt avsnitt 11, genom att flygplans militära vapen kunde användas för att hämnas enligt den thailändska regeringens bestämmelser som själv -försvar, enligt thailändska nationella medier.

Reglerna gällde dock även civila flygplan om situationen var oundviklig. En direktanmälan till den thailändska försvarsministern måste göras omedelbart i detta fall, enligt thailändska nationella medier.

Läs den senaste artikeln om Thailands premiärminister tilltalar brådskande Myanmars flyglandning, betonar samarbete för fred och stabilitet.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.