Pattaya markerar en vild Songkran 2024, men Night Time Water Play irriterar många

PATTAYA- Den berömda Walking Street i Pattaya City förvandlades till en pulserande arena av glädje när både thailändska och internationella turister samlades för att fira det officiella inledningen av Songkran-festivalen 2024. Den festliga natten präglades av ett utflöde av besökare beväpnade med vattenpistoler, ägnade sig åt vild vattenlek som fortsatte hela kvällen fram till tidigt på söndagsmorgonen den 14 april.

När den första officiella nationaldagen för Thailands mest omhuldade vattenfestival utspelade sig Pol. Överstelöjtnant Piyapong Ensarn, generalinspektör för turistpolisstation 4, underavdelning 2, turistpolisavdelning 1, ledde en kontingent av turistpoliser och volontärer. Deras uppdrag var att säkerställa säkerheten och säkerheten för festgladarna, med fokus på att förebygga bråk och skydda mot alla fall av sexuella övergrepp.

Stadens nöjeszoner, inklusive Soi Buakhao, Soi 6-8, Pattaya Beach Road och Walking Street, upplevde en ökning av aktivitet när turister strömmade till dessa områden för att ta del av festligheterna. Tillströmningen av besökare bidrog till en påtaglig ökning av stadens livlighet, med många utländska turister och lokala thailändare, särskilt yngre människor, som uttryckte sin entusiasm för evenemanget.

Alla är dock inte nöjda. I Pattaya startade festivalen på en del jord redan den 9 april och kommer att fortsätta till sista dagen den 19 april, känd som Wan Lai, i ett vilt sista hurra som kommer att se hundratusentals festglada. Förutom festivalens längd är många utlandsinvånare oroliga över att den tidigare "oskrivna regeln" om att stoppa vattenspel på natten (en Pattaya-regel, noterar TPN, som i Patong och Bangkok hade sena kvällsfester varit standard under en tid) verkar vara standard. har slutat sedan förra året. Polisen har tidigare sagt att det inte är en lag att avsluta vattenlek på natten, även om det är avskräckt, särskilt i nöjeszoner.

Enligt Thai Lawyer's Council kan det strida mot lagen att slå någon med vatten som inte vill bli träffad. men skulle kräva att några ganska dyra och tidskrävande rättsliga åtgärder vidtas.

Samtidigt har många restaurangägare och företagare som har inomhusföretag eller butikslokaler vädjat om att folk ska sluta leka med vatten på natten och sagt att det skadar den vanliga middagstrafiken och får folk att sluta gå ut helt och hållet. Många har krävt en "vapenvila" i vattenkrigen runt 6-7 på natten när solen går ner. Det verkar dock osannolikt utan någon form av verkställighet.

När vi ser framåt har Pattaya City organiserat sina Songkran-firanden i två distinkta zoner. Na Kluea Flow Day är planerad till den 18 april 2024, medan Pattaya City Flow Day kommer att äga rum den 19 april 2024. På dessa angivna dagar förväntas både invånare och turister att fördjupa sig i Songkrans anda och delta i vattenlek tvärs över staden.

Songkran-festivalen, även kallad det thailändska nyåret, är en tid av förnyelse och rening. Vattenleken symboliserar borttvättningen av det senaste årets olyckor och välkomnandet av en nystart. Festivalen är otroligt polariserande, lockar turister från hela världen, men också en plåga för många av stadens permanenta expat-invånare.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/