Över natten Pattaya Area Ice Factory Ammoniakläcka leder till fara, minst 60 personer skadades

Nongprue, nära Pattaya-

Under de sena timmarna den 17 april 2024 krossades tystnaden i Chonburi-provinsen av en kemikalieläcka vid Banglamungs isfabrik. Läckan, som inträffade ungefär klockan 11:36, skickade kemiska moln som böljade in i natthimlen, vilket ledde till omedelbara åtgärder från lokala tjänstemän.

Lyckligtvis är situationen under kontroll från och med klockan 4:00 den 18 april och undertrycks av myndigheterna. Inga dödsfall och ingen skadades allvarligt.

Läs vår senaste uppdatering från 9:30 genom att trycka eller klicka här.

Distriktschefen för Bang Lamung, Weekit Manarojkit, informerades snabbt om situationen som utspelade sig vid anläggningen belägen på nr 54, by nr 12, Nong Prue Subdistrict. Läckan resulterade i en kemikaliespridning som täckte ett område som översteg en kilometer, vilket ledde till en betydande nödåtgärd.

Första insatser, inklusive tjänstemän för förebyggande av landkatastrofer från Nong Prue Municipality och Sawang Boriboon Thammasathan Pattayas räddningsarbetare, samlades till platsen. Deras prioritet var evakueringen av individer i närheten och upprättandet av en omkrets som spärrade tillträde inom en radie på två kilometer för att säkerställa allmän säkerhet.

Kemikalierna som släpptes, misstänks vara ammoniak, hade omedelbara och allvarliga effekter på lokalbefolkningen. Mer än 60 personer fick olika skador, allt från medvetslöshet till andningsbesvär och irritation i ögon och näsa. Räddningsteam gav första hjälpen innan offren transporterades till närliggande sjukvårdsinrättningar för vidare behandling. Ingen skadades allvarligt och ingen dog.

Ögonvittnesskildringar från bybor som bor nära isfabriken beskrev ögonblicket för läckan som öronbedövande, följt av uppkomsten av ett skadligt moln som orsakade en brännande känsla vid inandning. Paniken som uppstod såg att många flydde för säkerhet, medan andra blev oförmögna av ångorna.

Allteftersom natten fortskred kom Manarojkit, tillsammans med administrativa tjänstemän, för att övervaka räddningsinsatserna. Det exakta antalet skador är fortfarande osäkert. Räddningsinsatserna fortsätter, med team som arbetar hårt för att nå de drabbade och ge nödvändig hjälp.

Utredningar av orsaken till läckan pågår, eftersom myndigheter försöker förhindra framtida händelser och säkerställa deras medborgares välbefinnande.

Det här är en utvecklingshistoria och kan komma att uppdateras när mer information släpps.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/