UPPDATERING: Ammoniakläckage vid Pattaya Area Ice Factory under kontroll, över 160 personer drabbade

Nongprue, nära Pattaya —

Situationen vid Banglamung Ice Factory nära Pattaya är nu under kontroll efter en rapporterad explosion och ammoniakläcka som inträffade sent i går kväll. Fabriken har redan återupptagit normal drift och läckan har tätats.

Först vår tidigare historia:

Under de sena timmarna den 17 april 2024 krossades tystnaden i Chonburi-provinsen av en kemisk explosion vid Banglamungs isfabrik. Explosionen, som inträffade ungefär klockan 11:36, skickade kemiska moln som böljade in i natthimlen, vilket ledde till omedelbara åtgärder från lokala tjänstemän.

Nu till vår uppdatering:

Pattaya News reportrar gick till fabriken klockan 9:30 idag, den 18 april, och observerade att ett team av tjänstemän från Nongprue kommun, Chonburi provinsens folkhälsoavdelning, Banglamung Hospital och Department of Labor Protection redan hade inrättat en ledningscentral och första hjälpen-station för att hjälpa drabbade invånare och fabriksarbetare.

Boonanan Pattanasin, chefen för Banglamung Ice Factory, bad om ursäkt för incidenten och uttryckte tacksamhet till myndigheterna och räddningspersonalen för deras snabba reaktion. Han försäkrade också allmänheten att läckan har åtgärdats och att fabriken nu fungerar normalt.

Mr Boonanan tillade att en grundlig inspektion kommer att genomföras för att identifiera källan till läckan. Han bekräftade dock att det inte förekom någon explosion eller brand på fabriken, bara en ammoniakläcka.

Enligt Boonanan troddes läckan ha orsakats av en förvånad anställd som misslyckades med att stänga ventilen under händelsen. Detta resulterade i att ammoniak släpptes ut i luften, vilket drabbade mer än 100 närboende och orsakade ögon- och näsirritation. Fabriksledningen har besökt och hjälpt de drabbade och de flesta har skrivits ut från sjukhuset. Endast ett fåtal fabriksarbetare är kvar på sjukhus för observation, sade Boonanan till The Pattaya News.

Enligt den officiella rapporten har omkring 160 personer drabbats av ammoniakläckan. Tre personer behandlas för närvarande som mer allvarliga, men inte kritiska, patienter.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2024!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.