UPPDATERING: Påstådd beväpnad man som dödade en och skadade tre under Sattahip Songkran kapitulation

Sattahip, Chonburi —

En thailändsk man som påstås ha skjutit och dödat en person och skadat tre andra, inklusive en 13-årig flicka, under ett Songkran-firande i Sattahip, Chonburi, överlämnade sig själv till polisen i går kväll, den 17 april 2024.

Först vår tidigare historia:

Fyra unga thailändska människor sköts under ett Songkran-firande i Sattahip, Chonburi, på kvällen den 16 april 2024. En person dog senare på grund av allvarliga skador. Polisen jagar fortfarande efter gärningsmannen vid presstillfället.

Nu till vår uppdatering:

I går utfärdade Pattayas provinsdomstol en arresteringsorder för Jakree Chimkhiri, även känd som "Jak", 38, anklagad för mord, mordförsök, innehav av skjutvapen och ammunition utan licens, bärande av ett skjutvapen offentligt utan licens och avfyra ett skjutvapen offentligt.

Mr. Jakree troddes ha varit ansvarig för att ha avlossat en pistol under ett Songkran-firande i Sattahip, som skadade fyra ungdomar. Ett offer, Nopparat Saithong, 23, dog så småningom av sina sår på sjukhuset.

På kvällen i går grep ett kombinerat team av poliser från Chonburis provinspolis, Sattahips polisstation och Chonburis provinsutredningsenhet Jakree i Khao Chamao-distriktet, Rayong-provinsen. Den misstänkte hade flytt från Sattahip och gömde sig i området.

Efter arresteringen fördes Jakree till Khao Chamaos sjukhus för behandling för ett sticksår ​​i buken, som han hade ådragit sig under ett bråk som föregick skottlossningen. Efter detta överfördes han till Sattahips polisstation för förhör.

Polisen trodde att herr Jakree kan ha gjort sig av med det skjutvapen som användes vid skjutningen. De söker just nu efter var vapnet finns.

Enligt polisen kontaktade Jakree dem och uttryckte sin önskan att kapitulera, av rädsla för att han skulle dödas i en konfrontation med brottsbekämpning. Denna information ledde till att han greps.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Prenumerera
Sikta Tanakorn
Den lokala nyhetsöversättaren på The Pattaya News. Aim är en tjugofyraåring som för närvarande bor i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i den här världen.