Uppdatering: Thailändsk polis förföljer japanska misstänkta i mordfallet i Yakuza; Arresteringsorder utfärdad när utredningen fortsätter

Nationell-

Klockan 4:30, den 24 april 2024, rapporterade thailändska nationella medier framstegen i ett fall av ett hemskt mord och styckning av en misstänkt Yakuza-gängmedlem i Bang Bua Thong, Nonthaburi.

Nyligen ska en thailändsk misstänkt, offentligt identifierad som Kritsakorn Jaipitak eller Game, 31, ha varit inblandad i det brutala mordet och styckningen av en japansk person, offentligt identifierad som Mr. Kabashima Ryosuke, 47, tillsammans med två andra japanska personer som var offentligt identifierad som Mr. Takuya Kato, 49, och Mr. Hiroto Suzuki, 27.

Den thailändska polisen begärde en arresteringsorder från den thailändska brottmålsdomstolen för överlagt mord på de två japanska misstänkta och konspirerade för att gömma och förstöra ett lik åt den thailändska misstänkte.

Det var dock oklart om de japanska misstänkta fortfarande skulle vara i Thailand eftersom de undersökande poliserna undersökte var de befann sig. Det rapporterades att de thailändska immigrationstjänstemännen inte rapporterade att de bevittnade japanska misstänkta som lagligt försökte korsa den thailändska gränsen vid presstid. Man misstänkte att de antingen olagligt korsat gränsen genom en naturlig kanal eller fortfarande gömde sig nära en gräns som försökte ta sig över.

Den thailändska polisen samordnade med japansk polis och Interpol för att spåra de två japanska misstänkta och utfärdar ett rött meddelande från Interpol.

Enligt polisrapporten ska Kritsakorn ha berättat för polisen att han efter mordincidenten fortfarande arbetade för de misstänkta Yakuza-gängmedlemmarna som påstås ha mördat och styckat Ryosukes kropp den 28 mars. Kritsakorn ska ha berättat för polisen att han fick 1,000 XNUMX baht som ersättning dagligen som privatchaufför åt dem.

Inledningsvis skulle polisen utreda vidare för att avgöra om Kritsakorn var direkt inblandad i mordet och styckningen eller inte innan han inledde rättsliga åtgärder mot honom. Kritsakorn ska dock ha berättat för polisen att han inte var inblandad i mordet och dissektionen av kroppen och hävdade att han hade tvingats till handlingarna.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.