20 beväpnade södra misstänkta inleder en koordinerad attack mot elverket i Pattani

Pattani—

Klockan 11:30, den 25 april 2024, fick Mae Lan-poliser en rapport om att en grupp på mer än 20 beväpnade sydstatsmisstänkta påstods ha hållit arbetare fångna, begått mordbrand och placerat bomber i en elanläggning på Yala-Pattani Road. , Mae Lan, Pattani.

Efter att ha mottagit rapporten skickades Mae Lan-polisen och relevanta myndigheter till olycksplatsen och hittade en grupp elektriker som flydde för sina liv till fronten av anläggningen. Poliserna kunde bevittna bränder inne i anläggningen på långt håll.

Brandbilarna uppmanades skyndsamt att släcka bränderna eftersom de kunde sprida sig vidare till andra byggnader. Efter 30 minuters insats kunde brandmännen få kontroll över bränderna.

Det rapporterades att de beväpnade södra misstänkta påstås ha planterat bomber på olika viktiga platser, inklusive en vattenbehandlingsbyggnad, ett kontrollrum för paneler, ett turbininstallationsrum, luftkompressorer och en byggnad för lagring av träflis.

Enligt thailändska nationella medier uppskattades den beräknade skadan initialt till 27 miljoner baht.

Efter polisutredningen ska en grupp elektriker ha berättat för polisen att 10 beväpnade misstänkta i svarta uniformer infiltrerade från baksidan av anläggningen och 10 andra gick framifrån och påstods ha riktat skjutvapen mot dem.

Arbetarna ska ha lagt till att de misstänkta i svarta uniformer påstås ha ropat att de skulle plantera 10 bomber inne i den elektriska anläggningen innan de använde flera improviserade explosiva anordningar i 10-kilos bensintankar för att utföra attacken. Några av de misstänkta ska ha begått flera attacker mot bilar och byggnader.

Klockan 12:30 jagades arbetarna ut från anläggningen och bomberna betecknades samtidigt, enligt polisen.

Polisen noterade att de misstänkta kände till elverkets inre strukturer och viktiga placeringar av maskiner och system mycket väl. Inledningsvis antog polisen att insiders saboterade eller var en del av attacken.

Ingen skadades från händelsen och ingen misstänkt greps, noterade TPN.
Polisen skulle utreda vidare och samla in bevis från brottsplatsen för att hitta kopplingen till vilken grupp misstänkta de tillhörde.

Nyligen inträffade muti-mordattacker i tre södra provinser inklusive Pattani, Yala och Narathiwat den 22 mars.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.