Pattayas borgmästare pressar på för att tillåta alkoholförsäljning på restauranger och att återöppna nöjesställen som en testzon i Pattaya efter att Fireworks Festival var en framgång

Pattaya –

Pattayas borgmästare, Sontaya Kunplome, sa att han pressar provinsernas och nationella regeringstjänstemän att tillåta alkoholförsäljning på restauranger och för nöjesställen att lagligt öppna igen som ett testområde i Pattaya efter att Pattaya Fireworks Festival, enligt honom, har lyckats med massor av turister och få stora problem.

Borgmästare Sontaya berättade för de associerade thailändska medierna efter helgens händelser, "Pattayas fyrverkerifestival förde massor av thailändska och utländska turister från Bangkok och närliggande provinser till Pattaya. Evenemanget var mycket lyckat, mer än vi hade förväntat oss överlägset. Men även om vi var många turister fokuserar vi strikt på social distansering, maskbärande, temperaturkontroller och andra Covid-19-mätningar så mycket vi kan.”

"Denna framgång var målet för Pattaya City till en början. Vi ville visa att staden är en fantastisk turismmodell med solida Covid -19 säkerhetsprotokoll. Lokalbefolkningen och turister var säkra på att delta i festivalen. Sedan 1 novemberst, Pattayas stadsekonomi förbättras, särskilt på Koh Larn och under festivaler. Som sagt, vi har hört de många vädjanden och framställningarna, nästan dagligen, från nattlivs-, turism-, bar- och underhållningssektorn, såväl som restaurang- och hotellsektorn, om det impopulära alkoholförbudet i Pattaya. Vi förstår att de är upprörda, till och med arga. Vi förstår hur många människor som förlitar sig på denna sektor för att kunna leva, särskilt i Pattaya.” Förklarade borgmästaren.

"Jag fortsätter att ge mer information till CCSA, Chonburi-guvernören och relevanta folkhälsomyndigheter (Center for Covid-19 Situation Administration) med hopp om att de kommer att tillåta Pattaya alkoholförsäljning på restauranger eller återöppna barer och nöjesställen så snart som möjlig. Vi har visat att vi kan genomföra många evenemang framgångsrikt, med endast ett fåtal Covid-19-fall från musikfestivalen som kom från personer utanför säkerhetszoner som inte följer ordentliga regler, och vi är villiga att vara en testzon för att återuppta nattliv och underhållning som ja om det tillåts." Borgmästaren fortsatte.

Pattayas borgmästare, Sontaya Kunplome, sa förra veckan att han driver på för att tillåta alkoholförsäljning på restauranger och för barer och nöjesställen att lagligt öppna igen före nyår efter att många grupper av företagare och föreningar från många sektorer hade lämnat in brev, framställningar, och protester under den senaste veckan.

TPN media noterar att Bangkok och Phuket, bland andra områden, hade fått undantag eller tillstånd från CCSA att servera alkohol på restauranger och vissa andra åtgärder, men Pattaya förblev en torr zon (tillsammans med hela Chonburi) trots höga vaccinationsfrekvenser och fortsatt ilska från turistföreningar och företagare. Under presstiden pågick enligt uppgift fortfarande bakgrundsdiskussioner mellan provins- och stadstjänstemän, såväl som hälsovårdstjänstemän, men det fanns fortfarande ingen förändring av alkoholförsäljningsförbudet i Pattaya och ingen officiell anledning till att behålla förbudet i Pattaya men inte Bangkok, Samui, eller Phuket hade fått.

Officiellt har CCSA sagt att nöjes- och nattlivssektorn inte skulle tillåtas öppna förrän åtminstone i mitten av januari 2022, men hade lämnat dörren öppen för en eventuell tidigare öppning beroende på vad de kallade företag som förbereds, utan att specifikt förklara vad varje steg för förberedelse var.

Pattayas borgmästare säger att han trycker på för att tillåta alkoholförsäljning på restauranger och för nöjesställen och barer att öppna igen före nyårsafton

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

 

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.