Thai polis bekräftar telefon till nyckelvittne i Vorayuth påkörning som förstördes av hans kollega efter att han dog i motorcykelolycka

Bangkok-

  Officerare av Provinsiell polisregion 5 berättade för Associated Press igår, den 6 augusti, att telefonen till ett nyckelvittne i 2012 års hit-and-run-fall som involverade Vorayuth Yoovidhya stals och förstördes av en kollega till honom.

  Efter utredningen av dödsolyckan den 30 juli, Jaruchart Martthongs telefonen hade försvunnit, vilket skapade allmänt tvivel om att den var stulen avsiktligt eftersom den kan vara bevis på hans plötsliga död.

  Hans släktingar och medarbetare förhördes av provinspolisregion 5, inklusive hans arbetsgivare, Chuchai Lertpongadisorn, vars medhjälpare enligt uppgift hade stulit den saknade telefonen från sjukhuset.

  Polisens generalmajor Prachuap Wongsuk, chef för Chiang Mais utredningsavdelning, sa till Associated Press: "Vi förhörde Chuchai efter Jarucharts släktingar berättade det för oss hans medhjälpare kom och bad om telefonen."

  Hittills hade den tidigare Chiang Mai-senatorn ingen personlig inblandning i den saknade enheten enligt generalmajor Prachuap. Förhöret hade också lett till förhör av hans tidigare medhjälpare, känd som Pasin Akaradejthanachot.

  Pasin ska ha erkänt stölden, enligt Prachuap, och hävdat att han var nära den avlidne och hade stulit och förstört telefonen för att radera alla bilder på honom eftersom han inte ville vara inblandad i hit-and-run-fallet eftersom han var en kandidat i ett lokalval i Su Thep-distriktet. 

  Inledningsvis åtalades Pasin för stöld. Ytterligare anklagelser var under övervägande av Jarucharts familj. Under tiden skulle utredningen och sökandet efter Jaruchart Martthongs dödsorsak fortsätta. Vid denna tidpunkt uppger polisen att Jarucharts död fortfarande betraktas som en olycka.  De har utfört flera obduktionsundersökningar och granskat den släppta CCTV från händelsen i sin helhet och uppger att Jaruchart helt enkelt verkade köra berusad utan hjälm och förlorade kontrollen över sin motorcykel.

 

Sändning
Användarrecension
4 (3 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/