Pattaya Tourism Business Association vill att Pattaya ska vara en utländsk turisttestmarknad om andra städer, som Phuket, motsätter sig planerna

FOTO: 77kaoded

Pattaya-

Thailand Tourism Business Association har hållit ett möte med Pattayas borgmästare, Sonthaya Khunplume, för att diskutera eventuellt att göra Pattaya till en testplats för utländsk turism.

Idag, den 11 september 2020, träffade presidenten för Thailand Tourism Business Association Mr. Wichit Prakobkoson Pattayas borgmästare Sonthaya Khunpluem i Pattayas stadshus.

Borgmästare Sonthaya sa till Associated Press efter mötet, "The Tourism Businesses Association har diskuterat med oss ​​om många länder som har haft framgång i kampen mot COVID-19, liknande Thailand. De tog upp flera idéer och planer om hur vi skulle kunna bjuda in dessa turister tillbaka till Pattaya på ett säkert sätt.”

FOTO: 77kaoded

"Vi har diskuterat hur man tar med utländska turister till Pattaya för att upprätthålla och återuppliva den kämpande turistnäringen i Pattaya och Thailand. Pattaya har kämpat hårt på grund av bristen på utländska turister.” Sonthaya lade till.

Förra året träffade Pattaya nästan tio miljoner turister och var den nittonde mest besökta staden i världen. Pattaya är beroende av turism för ungefär åttio procent av sin BNP och utan turism har nästan ingen större industri att stödja staden.

"Turism Business Association utformar en övergripande plan med säkerhetsåtgärder för att officiellt rekommendera planen till Pattaya City, tillsammans med relevanta byråer som Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA)." Sonthaya lade till.

"Dessutom kommer många aktiviteter att hållas fram till slutet av detta år för att uppmuntra inhemsk turism för thailändska turister till Pattaya." avslutade Sonthaya.

Mötet följde på flera rapporter om några invånare i Phuket, som tidigare föreslagits som en framstående testplats för utländsk turism, som starkt motsatte sig planen.

Pattaya News har tidigare nämnt flera av dessa händelser, bl.a en musikfestival, Halloween festival, Indisk festival, matfestival och andra evenemang.

Mötet var mestadels informellt och vid denna tidpunkt är bara i tidiga diskussionsfaser, noterar The Pattaya News. Med vissa turiststäder, som Phuket och Phi Phi-öarna, som visar motstånd mot utländska turismplaner från framstående lokala invånare har både Koh Samui och Pattaya frivilligt ställt upp som testmarknader. I Pattaya är majoriteten av de inflytelserika invånarna också kopplade till turistnäringen och det är mycket mer troligt att majoriteten av staden skulle godkänna ett förslag.

CCSA har dock tidigare uttalat att Pattaya skulle vara "svårt" att göra en testmarknad på grund av oro och rädsla för att det skulle vara för lätt för en besökare i karantänsfaser att lämna staden eftersom det inte är en ö. Tourism Business Association uppgav att de arbetar på säkra idéer för att undvika detta potentiella problem.

BERÄTTELSE AV The Pattaya News

KÄLLA: 77kaderade

Sändning
Användarrecension
2.43 (7 röster)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.