Läsarbrevväska/inlämning: Min erfarenhet av att gå igenom karantän och komma tillbaka till Thailand del fyra

Redaktörens anmärkning: Följande är ett bidrag från en av våra läsare som erbjöd sig att dela med sig av sina senaste erfarenheter av att gå igenom den alternativa statliga karantänsprocessen och andra krav för att komma in i Thailand nyligen och som för närvarande avslutar sin karantänperiod. Han delar detta för att förhoppningsvis ge andra en uppfattning om upplevelsen. Hans tankar, bilder och åsikter är hans egna. Det här är DEL FYRA. Del ett hittar du här.  Också, del två finns här. Och, här är del tre. Detta fortsätter direkt från del tre, vi föreslår att du läser det först.

Jag tillbringade många timmar innan jag bokade ett ASQ-hotell med att recensera reserådgivare, youtube och andra sociala medier för att se till att när jag valde ett hotell var det rätt hotell som passade mina behov.

Jag älskar Bangkok och de har fantastiska hotell där jag har bott många gånger men de har för det mesta inte balkonger. Så jag uteslöt dem snabbt. Speciellt när, på youtube, en bloggare som bodde i ett sovrum på 28 kvm, joggade 6 km runt sin säng varje dag!

Så jag bestämde mig för att jag behövde ett rum med balkong och Pattaya hade några att välja mellan. Min budget var 50,000 14 baht för 15 nätter 4-dagars vistelse. Jag skrev faktiskt till XNUMX eller fler hotell men Grand Bella, Pattaya, mailade mig tillbaka direkt och kommunikationen var alltid professionell och vänlig. (Redaktör-Grand Bella var det första ASQ- och fältsjukhuset i Pattaya och har haft betydande erfarenhet av att fullända processen. Det är också den vanliga platsen för proaktiva tester i samhället.)

De tog ut 42,000 2 baht för ett lyxigt poolrum med balkong. Detta inkluderade 3 covid-tester, 2,000 måltider om dagen, rumsstädning och många andra extrafunktioner plus XNUMX XNUMX baht för en resa från flygplatsen till hotellet.

Detta tyckte jag var utmärkt värde när man betänker att jag betalade nästan 16,000 2 baht för XNUMX covid-tester i England. Dessutom låg hotellet bredvid Pattaya Memorial Hospital om något skulle gå fel.

Vid ankomsten till Grand Bella hotel fick jag sitta på en stol utanför hotellet medan en hälsokontroll och vissa formaliteter togs professionellt och snabbt, men sedan fördes jag till mitt rum 1412.

Rummet var en perfekt storlek och rent, vilket jag skulle förvänta mig, men det första jag gjorde var att gå ut på balkongen (det skulle du förmodligen också göra efter många timmar på ett plan och gå igenom olika papperskontroller!). PANG.  Helt fantastiskt, precis vad jag hade hoppats på en riktig medelhavskänsla med fantastiskt varmt väder i motsats till vintern i Storbritannien hade jag lämnat bakom mig. Härlig.

Jag visste direkt att jag hade fattat rätt beslut. Jag hade tagit med mig många läsböcker och visste att jag skulle tillbringa många lyckliga timmar med att läsa på detta soldränkta utrymme. Min första måltid kom strax efteråt. Du har 3 val för varje måltid. Maten var fantastisk, mycket bättre än jag kunde ha föreställt mig, riklig och av hög kvalitet. När jag läste recensioner av andra som bodde på andra hotell var deras mat inte av en acceptabel standard. Men det här var lysande...igen, glad att jag valde Grand Bella.

Nästa sak, jag, i England, är tv-missbrukare och i mitt rum var NETFLIX. Så jag har en fantastisk balkong med utsikt över poolen, god mat, Netflix som är en dröm, och jag har ett badkar i badrummet samt en dusch. Allt som allt kunde min erfarenhet inte vara bättre.

Efter 5 dagar hade jag ett negativt Covid-19-test och så jag får träna i 1 timme på taket. Jag blev vän med en engelsman bredvid när vi pratade över balkongen och hans positiva upplevelse är densamma som min. Denna ASQ på Grand Bella har överträffat alla mina förväntningar och jag väntar nu på mitt nästa covid-test som om det är negativt tillåter mig att resa...

Del fem kommer snart, det finns två delar kvar...min senare tid i ASQ och processen för att komma ut/vad jag gjorde efter att ha kommit ut. Jag hoppas att du tycker om det här lika mycket som jag tyckte om att skriva det!

Colin

Foto: Pattaya News personal på Grand Bella under en testperiod förra året.

Sändning
Användarrecension
4.67 (3 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/