Påstådd Rayongs spelchef greps och anklagades för att ha beordrat mordet på en Pattaya motorcykeltaxichaufför som sköts mitt på ljusa dagen förra året

Pattaya-

En framstående Rayong-figur, ibland kallad östens spelgudfader i thailändska medier, som påstås vara djupt involverad i illegalt spelande, greps i morse anklagad för att ha legat bakom en beordrad påkörning av en Pattaya-taximotorcykelförare förra året.

Ett team från Crime Suppression Division Police (CSD-polisen) slog till mot ett lyxhus på Ratch Bamrung Road, i Nern Phra-distriktet i Mueng Rayong klockan 6:00 i morse den 25 mars, där de arresterade den eftersökte misstänkte Somchai Jutikidaecha , 56. Mr. Somchai svarade enligt uppgift inte på dörrsignalen och officerare tvingade tillträde till den gated gården genom att sätta upp en stege och klättra in i fastigheten där han och hans familj hittades hemma.

Somchai är en välkänd person i Rayong för sin påstådda roll i att driva illegala österländska spelhålor och är lokalt känd under sitt smeknamn "Long Joo". Thailand har några av världens strängaste anti-spellagar. Ett utbrott av Covid-19 i de östra provinserna i december, särskilt Rayong och Chonburi, skylldes till stor del på illegala spelinrättningar som inte följde Covid-19 försiktighetsåtgärder. Detta utbrott orsakade en fem veckor lång stängning av många företag och ställde in förra årets planerade nyårsfirande i Pattaya, vilket förstörde den lokala ekonomin.

Som ett resultat såg både Chonburi och Rayongs toppledare en blandning av positioner på grund av driften av spelhålorna och det skedde ett stort tillslag mot illegala spelanläggningar i båda provinserna som så småningom ledde myndigheterna till Somchai.

Somchai greps i februari för att ha legat bakom spelverksamheten men släpptes senare mot borgen för 200,000 XNUMX baht. Den historien hittar du nedan. Han förnekade alla anklagelser och väntade på sitt framträdande i rätten när han greps i morse.

Den påstådda lokala spelkungen "Long Joo" greps i Rayong efter ett stort beslag av hundratals spelautomater från Chonburi förra månaden

Polisen skickade en arresteringsorder i morse till Somchai med anklagelser om att "beordra att döda" en Pattaya-taximotorcykelförare och "penningtvätt" från spelhålor. Somchai har förnekat alla anklagelser om dessa brott i nuläget.

Hans son, Thana Jutikidaecha, 26, hade också gripits i hemmet anklagad för att ha varit inblandad i illegalt spelande och penningtvätt. Hans son ska också ha nekat till alla anklagelser och anklagelser.

På juli 28th förra året sköts en motorcykeltaxichaufför från Pattaya, Prathum Saartnak, 47, ihjäl efter att ha släppt av en passagerare bakom en grundskola i södra Pattaya.

Läs mer om vår tidigare historia i länken nedan.

Pattaya motorcykeltaxichaufför sköts ihjäl mitt på ljusa dagen bakom Pattaya skola

Posttoday, en thailändsk mediekälla, rapporterade att "Long Joo" påstås ha beordrat två andra thailändska män, som arbetade för honom som "övervakare" vid illegala spelhålor, att mörda Prathum. Mordet ska ha ägt rum när Prathum hade setts ta inkriminerande bilder av de lokala spelhålorna och enligt uppgift planerade att vända sig till brottsbekämpande myndigheter om deras verksamhet under förra årets första omgång av Covid-19-åtgärder och avstängningar.

De två män som ska ha anlitats som mördare i mordet, 39-årige Manas Imnam och 45-årige Niphon Panthong, greps förra sommaren i Bangsaen. Det var information från dessa två män som enligt uppgift ledde myndigheterna till Long Joo.

Läs mer om vår tidigare historia i länken nedan.

Två huvudmisstänkta för mordet på motorcykeltaxichaufför dagtid greps

Polisen ska också ha beslagtagit egendom som uppskattas till över en miljard baht från Long Joos hem i morse som bevis för hans påstådda olagliga spelverksamhet. CSD-polisen har också arresterat flera andra misstänkta och personer som tros vara inblandade i det påstådda illegala spelnätverket med Long Joo.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på FacebookTwitterGoogle NyheterInstagramTikTokyoutubePinteresttalkBlädderblock, or tumblr

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ eller i kommentarerna nedan.

Sändning
Användarrecension
5 (2 röster)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.