Koh Larn förblir stängd för icke-invånare till åtminstone slutet av maj

Koh Larn är stängt till minst 31 maj för icke invånare.

Koh Larn, Pattaya-

Den populära turistön Koh Larn meddelade sent i går kväll, den 18 maj 2021, på sina konton i sociala medier att det lokala rådet som har auktoritet på ön röstade och beslutade att hålla ön stängd för icke-invånare.

Stängningen av ön kommer att pågå till åtminstone den 31 maj 2021.

Koh Larn hade tidigare varit stängd fram till den 20 maj, vilket skulle ha varit i morgon när det gäller att tillåta ön att öppna igen för icke-invånare.

Enligt myndigheterna i Koh Larn, även om situationen i Chonburi har förbättrats avsevärt under de senaste veckorna, att hålla ön stängd för icke-invånare kommer att fortsätta av flera skäl. En av de största anledningarna är oro för människor från andra provinser och områden, som Bangkok, som har pågående problem med Covid-19 som kommer för att besöka ön. Dessutom är stränderna för närvarande fortfarande stängda i Chonburi förutom för träning, vilket innebär att sitta, koppla av, äta och sola för närvarande är förbjudet. Faktiskt har stränderna i Pattaya och Jomtien faktiskt på lokal nivå hindrat människor från att helt och hållet kliva på sanden eller ta ett dopp.

Det är viktigt att notera att guvernören i Chonburi sannolikt kommer att behöva utfärda en officiell order och gå med på rådets beslut, men detta är mest en formalitet och det är nästan säkert att ön nu kommer att förbli stängd till slutet av månaden utom för invånare.

Koh Larn är nästan helt beroende av turism för sin lokala ekonomi och även utan utländska turister lockade för närvarande regelbundet tusentals inhemska turister, många från Bangkok, särskilt på helgerna före den senaste stängningsordern. Även om det är viktigt för ekonomin, var oron för att Covid-19 möjligen skulle få tag på ön eller locka inhemska turister till Pattaya i allmänhet som arbetar med att återhämta sig från Covid-19 en stor risk, enligt öns ledare.

Reglerna på plats för Koh Larn är för närvarande följande:

Lokalbor får inte resa eller lämna ön och det kommer att finnas 100 % tillträdeskontroll. (Om det inte finns ett nödvändigt behov av att lämna.)

Det kommer att finnas en undersökningsplats vid Bali Hai Pier för både Covid-19 hälsoåtgärder och för att säkerställa att endast invånare kommer in på ön.

Om det finns någon som inte är bosatt på ön, till exempel en leveransperson eller arbetare som behöver komma in på ön, måste de tillhandahålla intygshandlingar från sina arbetsgivare.

Icke-invånare som har ett väsentligt behov av att komma in i Koh Larn måste be om tillstånd från Covid -19 Local Administration Center och måste ha någon på Koh Larn som kan bekräfta att de behöver åka till Koh Larn minst en dag innan. (informera 081-5830430 Khun Tao).

Invånare på Koh Larn som har problem med luftvägssymtom och/eller feber inom 14 dagar vänligen kontakta Koh Larn Community Medical Center 038-434144.

Andra regler är:

  • Invånarna ber (inte beordrar) människor att överväga att bara stanna hemma.
  • Alla sammankomster av vilken storlek som helst utanför dina direkta husmedlemmar uppmanas att inte äga rum om det inte är nödvändigt. ALLA sociala sammankomster, till exempel att samlas för alkohol eller att äta med människor som inte kommer från ditt direkta hushåll, är inte tillåtna, på samma sätt som Pattaya och Jomtien.
  • Inga lotterisäljare eller andra försäljare från Pattaya-området kommer att tillåtas under denna period.
  • Paket och brev till boende ska skickas vid bryggan eller framför boende.
  • Färjor till Koh Larn (ej för turister) avgår från Bali Hai Pier och Koh Larn kl. 7 och 00
  • Inga passagerare är tillåtna på båtar och lastfartyg för färska livsmedel och varor till och från Koh Larn.
  • Det är för närvarande inte tillåtet att flytta arbetstagare.
  • Andra regler måste följa de senaste orderna från Chonburis guvernör

För mer information vänligen ring Koh Larn Covid -19 Center 095-2104720

Foto: Koh Larn Public Relations

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/