2 miljoner fler doser av Sinovac Covid-19-vaccin kommer från Kina till Thailand

Thailand-

  Den kinesiska ambassaden i Bangkok skrev tidigare i kväll, den 7 juli 2021, och meddelade att totalt 2 miljoner doser av Sinovac Covid-19-vaccinet hade anlänt till Bangkok i kväll.

Enligt den kinesiska ambassaden innebär detta totalt 14.5 miljoner doser av Sinovac Covid-19-vacciner som levererats till landet sedan pandemin började i Thailand.

Detta kommer när Thailand fortsätter att bekämpa ett växande antal fall i landet samtidigt som man arbetar för att få fler vacciner för att möta den höga efterfrågan. Du kan läsa mer om den aktuella Covid-19 situationen i Thailand genom att klicka här.

Den kinesiska ambassaden uppgav att de fortfarande är engagerade i att hjälpa kungariket Thailand i deras kamp mot Covid-19. De uppgav också att Thailand och Kina kommer att möta svårigheter tillsammans, enade.

Doserna kommer att inspekteras för kvalitetskontroll av det thailändska folkhälsodepartementet och relevanta myndigheter och distribueras sedan av regeringstjänstemän. TPN noterar att detta kommer eftersom det fortfarande finns mycket diskussion och kritik från vissa på sociala medier om Sinovac-vaccinet och dess effektnivåer, särskilt mot Delta-varianten av Covid-19. Thailändska hälsovårdstjänstemän har dock ständigt svarat att "Det bästa vaccinet är det du kan få nu", även om detta uttalande inte har glädjat många online också.

Thailand planerar att skaffa en stor leverans av Pfizer senare under året för att komplettera deras egen inhemskt producerade Astrazeneca, även om det exakta datumet för denna ankomst inte är klart annat än att det är planerat att ske i kvartal 4. Du kan läsa mer om denna nyhet genom att klicka här.

Samtidigt kommer Moderna-vacciner, eftertraktade av privata sjukhus för dem som är intresserade av att köpa vaccin i privat regi, även senare under året men till ett betydligt mindre belopp än vad intresseundersökningar angav. Exakta ankomstdatum har dock inte angetts. Du kan läsa mer om det genom att klicka här.

Sinopharm finns, liksom Moderna, tillgänglig för privata köp och har förköpts av flera städer och områden i Thailand med tillstånd genom relevanta byråer, inklusive Pattaya. Men det finns inte heller något exakt datum för ankomsten av dessa vacciner, annat än "snart" som har varit svaret i flera veckor. Det kan du läsa om genom att klicka här!

Thailands egen lokalt producerade Astrazeneca används också för att leverera till flera andra länder i Sydostasien och producerar som ett resultat inte vad thailändska tjänstemän ursprungligen hade hoppats på eftersom kontraktsförpliktelser med andra länder måste uppfyllas, enligt den thailändska regeringen.

Foto: Kinesiska ambassaden, Bangkok

Sändning
Användarrecension
1 (1 röst)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/