Pattayas borgmästare säger att staden fortfarande planerar att öppna för utländska vaccinerade turister senast den 1 september, och utvecklar slutliga planer

Pattaya, Thailand-

  Pattayas borgmästare, Sonthaya Khunplume, träffade sina vice borgmästare och relevanta turist- och företagsägare och byråer i Pattaya idag, den 7 juli, för att diskutera återöppningen av staden för utländska vaccinerade turister utan en strikt fjorton dagars karantän, som Phuket och snart Surat Thani.

Först kan du läsa om planerna för Phuket och Surat Thani genom att klicka nedan:

 Informationen om Samui Plus-programmet finns här.

  Informationen om Phuket Sandbox finns här.

Slutligen har vi också kommenterat den aktuella statusen för Pattaya HÄR.

Enligt Pattayas borgmästare planerar staden att öppna i september för utländska vaccinerade turister i ett program som liknar Samui Plus-programmet. De har också undersökt möjligheten att använda Koh Larn, där majoriteten av befolkningen är vaccinerad, som en sandlåda, även om det är okänt om detta kommer att ingå i den slutliga planen. Oavsett så är planen att utnyttja ön som en del av programmet på något sätt, även om det är för godkända "sealed route"-resor som en del av turismplanen. Du kan läsa lite om det förslaget här.

Borgmästaren uppgav att planen fortfarande var beroende av att 70 % av Pattaya vaccinerades med åtminstone en första dos av ett Covid-19-vaccin, vilket kritiker kontinuerligt har uttalat online att de anser är osannolikt baserat på det nuvarande tillståndet för vaccination i Pattaya. Borgmästaren har dock uttalat flera gånger att vacciner, inklusive de som beställts privat av Pattaya City, skulle vara tillgängliga "snart" utan att ange ett specifikt datum, och att staden har logistiken, personalen och infrastrukturen för att rulla ut vacciner snabbt. Den senare delen håller åtminstone även några av de mest pålitliga kritikerna med om på nätet, det är utbudet som är problemet.

Du kan läsa om Pattayas privata köp av vaccin här.

De exakta detaljerna om planen att återöppna staden har inte släppts och är fortfarande i ett tidigt planeringsskede, men enligt borgmästaren samarbetar Pattaya-tjänstemän med Thailands turistmyndighet för att presentera planen för det nationella säkerhetsrådet och centrumet för Covid-19 Situation Administration, eller CCSA, inom en mycket nära framtid. TPN-media noterar att detta inte skulle vara den "stora återöppningen" av Pattaya och sannolikt skulle ha många regler och förordningar för ankomster liknande Phuket och Surat Thani. Det finns inte heller någon garanti för att Pattayas berömda nattliv och nöjesindustri, stängd i cirka tre månader nu, skulle tillåtas öppna igen för eventuellt planerat återvändande av utländska vaccinerade turister.

Vi kommer att ge fler uppdateringar när mer information släpps, enligt borgmästaren bör detta ske under de närmaste veckorna.

Under tiden, Chonburi fortsätter att ha hundratals fall av Covid-19 om dagen, även om den stora majoriteten befinner sig i byggläger, marknader och fabriker där arbetare, många av dem migrantarbetare, bor i tätt packade samhällen.

 

Sändning
Användarrecension
1.67 (6 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/