Phuket beordrar stängning av alla skolor för att förhindra spridning av Covid-19 bland elever och föräldrar, från och med måndag

FOTO: Dailynews

Phuket -

Phukets provinsmyndigheter i går, den 10 juli, beordrade fullständig stängning av alla skolor och anpassning till onlineundervisning för att förhindra eventuell spridning och kluster av Covid-19 Coronaviruset på ön.

Ordern, undertecknad av Phukets guvernör Narong Woonciew, har begränsat alla utbildningsinstitutioner och handledningsinstitutioner på ön att bedriva offline undervisning och organisera alla aktiviteter som kräver en stor samling studenter.

Institutionerna måste tillhandahålla undervisning och lärande utan att eleverna deltar i lektioner genom att anpassa undervisningen till en onlineplattform. Beställningen kommer att gälla i 2 veckor, från och med måndag (12 juli) till fredag ​​(23 juli).

Samtidigt uppgav Kusak Kukiatkul, chef för Phuket Provincial Public Health Department, att de nya Covid-19-kontrollordern implementerade i Bangkok (Klicka här för att läsa mer), fick några människor att lämna Bangkok, och Phuket är en av de destinationer som folk kommer till regelbundet. Därför kan infektioner eventuellt överföras till någon av elevernas föräldrar eller bli högriskgrupper.

Trots stängningsordern kan Phuket Sandbox fortfarande användas funktionellt, tillade han.

Phukets guvernör har också beordrat att intensifiera kontrollerna vid markingångarna till provinsen för att säkerställa att människor har blivit helt vaccinerade eller testat negativa för Covid-19, eftersom många människor enligt uppgift försöker ta sig in i provinsen nyligen. Det finns farhågor för att människor, särskilt från Bangkok-området, kan försöka "fly" restriktioner och åtgärder som gör att många företag stängs och utegångsförbud över natten och som ett resultat av detta vill resa till provinser med mer avslappnade regler.

För att komma in i Phuket inrikes måste man vara helt vaccinerad (förutom Astrazeneca, en dos är ok), ha återhämtat sig helt från Covid-19 inom de senaste 90 dagarna med bevis, eller ha ett negativt test för Covid-19 inom de senaste 7 dagarna. Detta gäller särskilt för personer som kommer från provinser som anses vara maximal kontroll eller högrisk som Bangkok.

Faktum är att de som kommer in från röda och mörkröda provinser måste vara helt vaccinerade eller återhämtade sig från Covid-19 OCH ta ett Covid-19-test.

TPN-media noterar att cirka 67 % av Phukets invånare är helt vaccinerade och 85 % har haft minst ett jab. Detta har fått många att ifrågasätta varför ön skulle stänga skolor eller utfärda ytterligare restriktioner med ett så framgångsrikt vaccinationsprogram.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här!ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja The Pattaya News 2021!

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Vill du annonsera hos oss eller fråga om marknadsföring av ditt företag, evenemang, välgörenhet eller sportevenemang? Mejla oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Har du ett allmänt nyhetstips, pressmeddelande, fråga, kommentar, etc? Vi är inte intresserade av SEO-förslag. Maila oss på Pattayanewseditor@gmail.com

Sändning
Användarrecension
0 (0 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.