Chonburi guvernör släpper en uppsättning universella förebyggande "riktlinjer" för invånare att stoppa Covid-19

Chonburi, Thailand-

  Chonburis kommitté för smittsamma sjukdomar, ledd av guvernör Phakkhrathon Thianchai, släppte i går kväll en uppsättning riktlinjer kring universellt förebyggande för att stoppa Covid-19.

Dessa riktlinjer följde omedelbart efter lanseringen av lättnader av restriktioner som träder i kraft imorgon den 1 september. Du kan läsa mer om dessa riktlinjer genom att klicka på denna text här.

TPN media noterar att dessa är "riktlinjer" och "förfrågningar om samarbete" och INTE fasta påtvingade regler eller order. Men vi har tillhandahållit dem eftersom de visar att trots lättnade regler att Chonburi-tjänstemän fortfarande är oroade över Covid-19-situationen i provinsen som fortfarande registrerar hundratals fall om dagen, med 745 nya fall registrerade bara idag.

 

  Riktlinjer:

  1. Även med lättnader av restriktioner bör man lämna huset endast när det är nödvändigt.

  2. De som är över 60 år eller med kroniska sjukdomar, särskilt om de ännu inte är vaccinerade mot Covid-19, bör undvika att gå ut alls om det inte är en absolut nödvändig anledning.

  3. Håll ett avstånd på 1-2 meter från människor på offentliga platser om du går ut.

  4. Bär alltid två masker när du går ut eller när du är inne i huset med fler än två personer. 

  5. Undvik att röra din mask eller ansikte.

  6. Tvätta händerna ofta med tvål eller alkoholgel varje gång innan du äter, efter att du har använt badrummet, hostat, nysat eller rört delade föremål

  7. Rengör och desinficera ofta använd delad utrustning i din hemmiljö.

  8. Separera personliga tillhörigheter av alla slag, bör inte delas med andra.

  9. Välj varm eller nylagad mat, bör fortfarande undvika att äta med andra trots lättnad av restauranger, om äta med andra inte dela redskap.

  10. Om du haft nära kontakt med en tidigare bekräftad patient gör antingen ett snabbt antigentest eller få ett RT-PCR-test genomfört på ett sjukhus.

Denna "förfrågan" gäller tills vidare. Meddelandet, på thailändska, finns nedan.

Sändning
Användarrecension
2.25 (4 röster)
Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/