Framstående thailändska läkare uppmanar regeringen att skjuta upp landets återöppning för utländska turister

Bangkok -

Minst två framstående läkare i Thailand som också ger råd till Center for Covid-19 Situation Administration, eller CCSA, strider mot Thailands plan att återöppna landet i oktober för utländska vaccinerade turister och varnar för att det är för riskabelt och för tidigt att göra. så i deras åsikter.

Dr. Thira Woratanarat, docent vid medicinska fakulteten vid Chulalongkorn University, uppmanade den thailändska regeringen att skjuta upp landets återöppningsprojekt eftersom det kan förvärra de inhemska infektionstalen.

Läkaren sa online idag, den 16 september, att öppnandet av landet i olika provinser enligt regeringsplanen, inklusive Sandbox och 7+7-förlängningar, kommer att utgöra en risk för kraftiga utbrott på grund av två riskfaktorer, enligt hans akademiska forskning.

För det första kan personer som reser från utlandet bära viruset in i området trots att regler, hälsoundersökningar och 14 dagars karantän kan minska risken i viss utsträckning. Men även fullt vaccinerade turister kommer sannolikt fortfarande att bli smittade under sina resor eller under sin vistelse i området.

TPN media noterar det data från Phuket Sandbox-projektet har visat att av ungefär 31,000 91 besökare bara 0.28, eller 19 procent, testade positivt för Covid-XNUMX, de flesta vid ankomsten till flygplatsen, nästan alla asymtomatiska, och det har inte förekommit några rapporter om kluster eller större spridning från utländska vaccinerade turister i Phuket. Ön lider för närvarande av flera hundra fall om dagen, men enligt folkhälsoministeriet är klustren främst centrerade i migrant- och fiskesamhällen och inte turistrelaterade områden.

För det andra och viktigast av allt, enligt Thira, kommer policyn att öppna turistområdena och landet att leda till att fler människor strömmar till området samt fler aktiviteter, möten, handel, tjänster. Människor kommer att komma närmare och spendera mer tid tillsammans, enligt hans uttalande på nätet. Oavsett "riskfaktorn" för utländska turister, tror Dr. Thira att många människor kommer att försöka återvända till öppna provinser för arbete och många mötesplatser med "hög risk" kommer att öppna igen, lagligt eller inte, vilket ökar antalet människor som umgås och samla in och sprida viruset vidare.

FOTO: Thansettakij

"Detta är den största riskfaktorn som följer av policyn och kommer att resultera i mer smittspridning i området eftersom det fortfarande finns en infektion i samhället. Vi har inte tillräckligt många vaccinerade i landet som helhet för att stödja denna plan som kommer att få mer rörelse och fler människor att strömma till turistområdena för att söka arbete, av vilka många kanske inte är vaccinerade ännu. Dessa två riskfaktorer kommer att vara konsekvenserna av regeringens återöppningspolitik”, sa han.

Professorn förväntade sig också att antalet infektioner i återöppningsområdena kommer att öka markant från 6-8 veckor och framåt.

Hans status tillade: "Förutom fler infektioner kan fler både sjuka och döda människor också resultera i uppkomsten av nya mutanter som kan vara resistenta mot vacciner och läkemedel. Situationen skulle fortsätta och fortsätta som dominobrickor och skulle oundvikligen påverka ekonomin i slutändan. Vi måste helt kontrollera den nuvarande situationen innan vi öppnar upp för turism. Ekonomin kommer att lida mer och ännu längre genom att försöka öppna igen för att rädda "högsäsongen".

"Regeringen bör ta det sista kvartalet av detta år för att tillhandahålla bra och effektiva vacciner till människor på alla områden. Om de skyndsamt öppnar landet och turismen kan jag inte se segerns ögon på något sätt.” Dr Thira tillade.

"Den nuvarande situationen är inte säker för turismen och landets återöppning, det är bäst att sakta ner denna plan och fokusera på vaccination över hela landet för kvartal 4 och överväga att flytta eventuella återöppningsplaner för turism till kvartal 1 av 2022." Dr Thira avslutade.

Samtidigt gav Dr Prasit Watanapa, från Siriraj-sjukhuset och deras dekanus vid medicinska fakulteten, också sina egna varningar i dag som stämmer överens med Dr. Thiras åsikt. Han ansåg också att det var för tidigt att öppna landet för turism och utländska turister och var bekymrad över eventuella nya varianter som antingen kommer in i landet från turister eller att en ny variant dyker upp.

Dr. Prasit intog dock en mer liberal hållning än Dr. Thira, och sa att han förstod smärtan av ekonomin och företagsledare som pressade på för att rädda sin högsäsong och undvika ett andra år i rad av helt saknade kvartal 4. Han föreslog att i stället för att öppna i oktober, skjuta upp allt bara en enda månad, till november, och tillåta läkare att ytterligare lansera vaccinationsprogrammet över hela landet och ge skydd till fler människor innan någon öppning. Dr. Thira, som tidigare nämnts, anser att landet bör vänta minst fyra månader till ungefär till kvartal 1 2022 innan han anser att tillräckligt många av befolkningen skulle vaccineras för att möjliggöra en försiktig och kontrollerad öppning för turism.

Slutligen kommer Thailands turistmyndighet att träffa CCSA den kommande helgen för att officiellt presentera planen för att återöppna landet för turism. Vid denna tidpunkt har planen är fortfarande bara ett förslag och CCSA, genom en talesman, har sagt att de lyssnar på både näringslivet och den medicinska sektorn innan de fattar beslut om eventuella planer på att öppna igen. CCSA har dock erkänt att den medicinska och affärssektorn har helt olika polariserande syn på riktningen för att gå vidare.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook,

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Sändning
Användarrecension
2.8 (10 röster)
Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.