Polisen i Udon Thani genomsöker hem hos en schweizisk medborgare som dödade en beväpnad inkräktare i hans hus efter att mor till den dödade mannen hävdar att nästan 300,000 XNUMX baht saknades

FOTO: Sanook

Udon Thani, Thailand-

  Udon Thani-polisen gjorde en razzia och husrannsakan hos en schweizisk medborgare i dag som erkände att han dödat vad han kallade en beväpnad inkräktare till sitt hem den 3 oktober.

Räden följde den dödade mannens mor som hävdade att det fanns mer i historien än den schweiziska medborgaren påstod och hävdade att nästan 300,000 XNUMX baht som hennes son hade på honom från en nyligen genomförd markförsäljning hade försvunnit efter händelsen.

Börja med att komma ikapp med våra tidigare artiklar om incidenten och uttalanden från båda parter nedan:

Schweizisk medborgare greps i Udon Thani för att ha misshandlat en beväpnad inkräktare till döds

Familjemedlemmar till en thailändsk man som dödades av schweizisk medborgare i Udon Thani hävdar att motivet var en affär inte pengar

Dagens razzia leddes av Pol. Överstelöjtnant Noppadon Wisetsri, biträdande chef för Nakha-polisstationen i Udon Thani. Razzian fick grönt ljus av Udon Thani Provincial Court, som utfärdade en husrannsakningsorder med ordernumret 142/2564.

Polisen slog till mot 63-årige Rudolf Joseph Rothys, schweiziska medborgare, hem runt 2:00 i Ban Khamin, en del av Kudsa-distriktet i Mueang Udon Thani. Rudolf och hans fru var inte hemma under razzian och därför lät polisen byns chef, identifierad som Mr. Buasen Sriyangkabutr, och en framstående lokal munk, Phra Lek Sareerup, 65, följa med dem till razzian av insynsskäl. Anledningen till razzian, enligt Udon Thani-polisen, var påståenden från offrets mor, Khan Chantarakhantri, att hennes son hade försvunnit nästan 300,000 XNUMX baht från en nyligen genomförd markförsäljning under konfrontationen med Rudolf.

Polisen har enligt uppgift inte hittat några bevis för dessa påståenden vid razzian men uppgav att saken fortfarande var under utredning. De uppgav också att de till fullo skulle undersöka händelsen och båda sidors uttalanden och påståenden för att gå till botten med vad som verkligen hade hänt.

Enligt Rudolfs tidigare uttalande till Udon Thani-polisen hade inkräktaren, Sathien Chantarakhantri, 53, klättrat upp på en vägg till sitt hem nära midnatt den 3 oktober och hotat honom på pengar med ett skjutvapen. Herr Rudolf sa att han vägrade och avväpnade inkräktaren, slog honom och band honom och ringde omedelbart polisen och byns chef efteråt. Han hävdar att han bara menade att hindra mannen från att skada honom och hans familj och inte döda mannen. Denna berättelse kan ses i referensartiklarna ovan.

Uttalandena från Sathiens familj hävdade dock, som kan ses i referensartiklarna ovan, att den dödade mannen inte hade några pengafrågor och just hade sålt mark för nästan 300,000 XNUMX baht och hade pengarna fysiskt på sig vid tidpunkten för händelsen med Herr Rudolf. Enligt Khan Chantarakhantri, mamma till Sathien, hade Sathien en inte så hemlig affär med Rudolfs fru, och konfrontationen mellan de två männen handlade om denna fråga och inte ett rånförsök.

Rudolph åtalades initialt för att ha misshandlat andra till döds medan den avlidne också åtalades för intrång på natten, bärande av ett skjutvapen offentligt och mordförsök.

Herr Buasen Sriyangkabutr, byns chef, talade med den associerade thailändska pressen i dag på platsen för razzian och uppgav att han var den första personen som kallades till platsen för händelsen och uppgav att Rudolfs berättelse som gavs till honom överensstämde med som senare gavs till polisen. Han uppgav också att Rudolfs hustru har uppgett för honom att hon aldrig hade träffat den dödade inkräktaren tidigare och inte kände honom, inte heller hade varit inblandad i någon form av relation.

Polisen fortsätter att utreda händelsen. Associated Thai Press försökte prata med Rudolf och hans fru om anspråken från Sathiens familj tisdagen den 5 oktober, men Rudolf avböjde att kommentera och hänvisade saken till hans juridiska team och domstolssystemet.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/