Pattayas företagsägare fortsätter att fråga varför staden förblir "torr" utan spritförsäljning, möte planerat med tjänstemän till senare i veckan

Pattaya –

Pattaya var fortfarande ganska tyst de första nätterna av "återöppningen" för utländska vaccinerade turister från lågriskländer som startade den 1 november denna månad.

Samtidigt fortsätter Pattayas turism- och affärsoperatörer att be den thailändska regeringen att åtminstone tillåta att dricka alkohol på restauranger i Pattaya med regler som ett steg mot att öppna städernas berömda nöjes- och nattlivsindustri. 

Enligt lokala företagsägare förblir Pattaya Walking Street, LK Metro och andra populära bar- och nattlivsområden tysta, opåverkade av öppningen för turism, främst på grund av ett Covid-19-relaterat provinsmandat som förbjuder alkoholförsäljning på restauranger och håller barer och nattlivet slutade.

Dessutom klagar lokala hotell-, turism-, detaljhandels- och restaurangföreningar över att även om förbudet inte direkt påverkar dem, så avskräcker det indirekt besökare och turister till Pattaya och kostar alla affärer och vinster. Tjänstemän för hotellföreningar uppgav till TPN-media tidigare i veckan att de har sett några avbokningar för Pattaya, särskilt när turister och besökare fick veta att staden fortfarande är "torr" med alkoholförsäljning förbjuden och nattlivet stängt, med många som väljer att åka till Phuket istället. De totala bokningarna på helgerna, som utlöstes av kommande musikfestivaler och fyrverkerifestivaler, förblev dock stabila, mestadels från inhemska turister.

Ägaren till Sea Space Seafood Mr Annop Panya berättade för den lokala pressen, "Jag undrar varför bara turiststäder som Phuket, Krabi och Phang Nga får sälja alkohol på restauranger för närvarande men vi är fortfarande förbjudna att göra det. Till och med Bangkok tillåter nu begränsad försäljning av alkohol, även om reglerna är strängare än Phuket eller Krabi.”

"Pattaya är en av de mest kända turiststäderna i Thailand och är känd över hela världen för sitt nattliv och underhållning, men vi får inte ens sälja alkohol på restauranger", tillade Annop.

"Turister, inklusive inhemska, som har besökt Pattaya frågar hela tiden varför vi inte får sälja alkohol alls. Speciellt i västerländsk kultur gillar de att dricka alkohol till middagen och det gör många thailändare också.” uppgav Annop.

"Det här är inte rättvist mot oss. Vi behöver mer inkomster för att försörja våra anställda och för att fortsätta vår verksamhet. Enligt folkhälsoministeriet, Chonburi/Pattaya iär den tredje mest vaccinerade platsen i Thailand, och knappt bakom Phuket. (Bangkok är först). Ändå är det fortfarande olagligt att sälja alkohol här trots över 80 % vaccinationsfrekvens enligt tjänstemän. Däremot kan områden som Krabi och Phang-nga, med lägre vaccinationsfrekvens, sälja alkohol. Varför? Utegångsförbud hävdes nyligen, men det finns absolut inget att göra på natten förutom att gå till en närbutik. Det här är inte vad turister vill ha." frågade Annop.

"Ja, Chonburi har fortfarande ett anständigt antal Covid-19-fall dagligen, även om detta har minskat kraftigt. Nästan alla av dem verkar kopplade till fabriker och migrantarbetarsamhällen och inte direkt i Pattaya. Bangkok har fler fall än Pattaya, men kan sälja alkohol i SHA-restauranger till minst 9:00. Återigen, det är meningslöst varför Pattaya förblir stängt men andra platser kan öppna och tjänstemän har inte gett en enda solid anledning till varför. Vi har gigantiska musikfestivaler och fyrverkerifestivaler och Loy Krathong planerade till senare denna månad som kommer att ta tiotusentals människor till staden, många av dem vill ha en drink till sin måltid. Vilken mening är det att hålla dessa massiva evenemang men förbjuda även små arenor från att öppna eller sälja alkohol?” avslutade Annop.

Samtidigt, i tecken på att förhoppningsvis förbereda sig för framtiden, har Pattaya City förbättrat Pattaya Walking Street-skylten och lagt till fler ljus för att dekorera området för en öppning för att välkomna utländska turister. TPN-media noterar att Chonburi Provincial Police och Pattaya Citys ledare har bjudit in ägare av olika arenor, inklusive servicerelaterade anläggningar som säljer alkohol, till ett möte på torsdag eftermiddag i Pattayas stadshus för att diskutera den aktuella situationen. Vi kommer att ge eventuella uppdateringar efter mötet.

Referensartiklar nedan:

Pattayas turism- och företagsoperatörer uppmanar den thailändska regeringen att tillåta att dricka alkohol på restauranger i Pattaya.

Pattayas företagare frustrerade, arga och förvirrade över fortsatt förbud mot alkoholförsäljning på restauranger och nöjesställen

Utegångsförbudet i provinserna Pattaya och Chonburi upphörde officiellt den 31 oktober 2021 på en lugn halloweendag efter ett tre och en halv månads utegångsförbud över natten på olika timmar.

Utegångsförbud slutar i Pattaya en lugn Halloween-dag, polisen lovar att slå ner på offentligt drickande, särskilt över natten

Pattayas borgmästare är övertygad om att återöppningen kommer att bli en framgång eftersom mer än 80 procent av invånarna har vaccinerats helt mot Covid-19.

Pattaya stad öppnar för utländska turister, borgmästaren säger att över 80 % av Pattayas invånare är helt vaccinerade mot Covid-19

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

 

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.