Pattayas företagare frustrerade, arga och förvirrade över fortsatt förbud mot alkoholförsäljning på restauranger och nöjesställen

FOTO:

Pattaya –

Pattayas turism- och företagsoperatörer uppmanar den thailändska regeringen att tillåta att dricka alkohol på restauranger i Pattaya.

Presidenten för Pattaya Business and Tourism Association, Mr. Boonanan Pattanasin, sa till The Pattaya News och andra associerade medier den gångna helgen, "Pattaya borde vara en "BLÅ" (affär, fritid, ultimat upplevelse) zon som Bangkok och andra provinser. Vi har inte många nya Covid -19 fall nu. De flesta av de nya fallen av Covid-19 i Chonburi hittas i fabriker, migrantarbetarläger, armébaser och andra underdistrikt som inte är en del av 'Pattaya Move On-turistpilotområdet eller ens involverade i turism överhuvudtaget. Många av Chonburi-fallen har faktiskt hittats i Rayong och har överförts hit, men räknas till det lokala området.”

"Vi (företagare i Pattaya) borde få sälja alkohol på restauranger också, efter Bangkoks godkännande i helgen. Företagare har förberett sig och är redo mer än andra provinser, vi har varit stängda i nästan sju månader nu och majoriteten av affärsställena har påverkatsrapportera lite eller inget ekonomiskt stöd för nedläggningarna som inte var deras eget fel.” fortsatte Boonanan.

"Pattaya har förlorat många möjligheter att inte tillåta att dricka alkohol på restauranger. Pattaya är en av de mest kända turiststäderna i Thailand. 2019 var Pattaya den 19:e mest besökta staden i världen, och bara något efter Phuket och bakom Bangkok för den mest besökta platsen i Thailand. Många turister hade besökt Pattaya tidigare och de vill besöka Pattaya igen. Pattaya är känt för sina fantastiska turistattraktioner, stränder, öar och ja, det berömda nattlivet och nöjeslivet. Många utländska turister har inget intresse av att återvända till Pattaya, vilket skadar varenda annan industri i staden om det fortsätter att finnas ett kraftmandat att stänga nattekonomin, nöjesställen och förbjuda alkoholförsäljning på alla ställen och restauranger.' Boonanan uppgav.

Faktum är att flera hotell- och turismföreningar baserade i Pattaya och Chonburi har också gråtit fult över det fortsatta alkoholförbudet under helgen och planerat att lämna in formella förfrågningar till guvernören och stadens tjänstemän under nästa vecka för att avgöra om och hur Pattaya kan få ett undantag som Phuket, Samui, Bangkok, Krabi och några andra för att åtminstone tillåta alkoholförsäljning på vissa platser för turister.

"Vi vill att regeringen ska vara rättvis mot oss. Vi är den tredje mest vaccinerade platsen i Thailand, före några av platserna öppna med undantag för alkoholförsäljning. Vi är en av de bästa turistdestinationerna i landet. Vilken möjlig orsak finns det till detta fortsatta totalförbud?” avslutade Boonanan.

Från och med i går kväll, den 30 oktober 2021, Bangkok godkändes att sälja alkohol på restauranger från den 1 november, dock kom beslutet med restriktiva regler som en stopptid 9:00 och det faktum att lokaler måste vara SHA-certifierade (vissa rapporter har sagt +, det verkar vara blandade meddelanden här) som många restauranger inte har och som barer inte alls kan ansöka om. Barer, nattliv och nöjesställen förblir stängda i Bangkok trots upphävandet av ett nästan fyra månader långt utegångsförbud från och med i dag, Halloween. Utegångsförbudet hävs också i Pattaya, en god nyhet för både turister och invånare.

Oavsett vilket, enligt flera brev och meddelanden som skickats till TPN-media från lokala företagsägare, vill de åtminstone ha möjligheten att öppna om de var certifierade eller om andra regler utvecklades. Just nu har de inte ens det.

Vissa andra områden, som Phuket, Samui, Krabi och Phang-nga, har fått tillstånd att sälja alkohol på restauranger även om reglerna varierar kraftigt från område till område. Samui, till exempel, har ett speciellt "Vaccine Green Zones-program" som kräver individuell certifiering av lokaler. Ön höll till och med sin första fullmånefest på ett och ett halvt år förra veckan utan mycket fanfar, enligt videor som delas brett på TikTok och inlägg på sociala medier.

Phuket, officiellt, tillåter licensierade restauranger (inte bara SHA-certifierade) att sälja alkohol och tekniskt sett tillåter inte barer att öppna men många rapporter på marken säger att det i bästa fall är löst upprätthållit och ön har sett många stängda länge. och vilande områden, som Patong, börjar vakna till liv igen, enligt medierapporter från ön. Detta har varit på plats sedan 1 oktober, beviljat av ett särskilt "undantag" från Center for Covid-19 Situation Administration. (CCSA)

CCSA tillkännagav en uppmjukning av Covid-19-reglerna fredagen den 29 oktober, men till mångas förvirring och frustration, var det inte omedelbart klart om "turistdistrikt" inom provinser, som delar av Chiang Mai, Pattaya/Banglamung, Cha-Am eller Hua Hin kunde sälja alkohol även om fyra provinser tillkännagavs som "BLÅ" zoner och kunde sälja från 1 november. (De flesta som redan har sålts ett tag). Pattayas företagare är långt ifrån de enda som är arga, eftersom restaurang- och underhållningsägare i dessa områden, särskilt Hua Hin, också har uttryckt sin besvikelse och ilska.

TPN media noterar att så är fallet möjligt att Chonburi-guvernören eller tjänstemän, som hittills officiellt varit tysta efter fredagens tillkännagivande från CCSA, arbetar bakom kulisserna för att få ihop någon form av undantag eller program för Pattaya och att inga specifika order för Chonburi ännu har släppts. Detta kan hända när som helst, även om det naturligtvis inte är garanterat att beställningarna innehåller något om alkoholförsäljning.

En möjlig orsak till att skjuta upp alkoholförsäljningen i Chonburi, är dock den fortsatta förseningen i skolöppningar för offentliga skolor och personligt lärande. Vi meddelade att detta var försenat från den 1 november också till åtminstone mitten av månaden eftersom många elever 12-17 fortfarande skulle få sin andra dos av ett Covid-19-vaccin i början av denna månad och tjänstemännen var tveksamma till att öppna skolor utan att detta slutförts. TPN-media noterar dock att vaccination inte är ett mandat för barn att återvända till skolan och att föräldrarna valde att bli vaccinerade, även om enligt Pattaya City-tjänstemän över 80 % av föräldrarna i offentliga skolor valde att välja att få sina barn till ett vaccin . Att få barn tillbaka till skolan, som har varit ute sedan april i år, är också en stor prioritet för Chonburi-tjänstemän.

Premiärminister Prayut Chan O'Cha hade faktiskt obara tidigare sagt att barer och nattklubbar endast "övervägs" för att öppna senast den 1 december, utan att lova något, i ett återöppningstal för utländsk turism tidigare denna månad.

Med det sagt, utländska turister som återvänder tidigt denna månad till Pattaya kan bli förvånade om saker och ting förblir som de ska över att upptäcka att majoriteten av ställena antingen inte serverar eller stängs helt och kan bli mycket besvikna över detta från en stad med rykte om att dess nattliv och fester. Naturligtvis säljer vissa ställen och platser olagligt eller försöker gå utanför systemet, men regelbundna räder av brottsbekämpande myndigheter som också innehåller att arrestera kunder och ge dem höga böter för att ha tagit en öl kommer troligen inte heller att glädja turister.

Pattaya har dock planerat några större evenemang den här månaden oavsett eventuellt förbud mot alkoholförsäljning (som som sagt alltid kan ändras ganska snabbt om CCSA och/eller guvernören beslutar sig för att göra det) och dessa HAR bekräftats. Pattaya Music Festival, som förväntas dra tusentals fans, startar i helgen och kommer att fortsätta under fyra separata helger.

Loy Krathong, godkänd igår officiellt av premiärministern, kommer också att äga rum i mitten av november. Andra evenemang, som en fyrverkerifestival, matfestival och nyårsevenemang, planeras också för senare i år av Pattaya City.

För tillfället fortsätter frustrerade och arga företagsägare att ventilera online och beslutet att lämna sina ställen stängda eller förbjuda alkoholförsäljning har orsakat en "dominoeffekt" för hotell, turistföreningar och till och med detaljhandelsföreningar som är oroliga för att hålla Pattaya "torrt" ” och att stänga av hela nattekonomin kommer att driva bort många kunder från deras mötesplatser också. TPN media kommer att fortsätta att följa den här historien och tillhandahålla alla uppdateringar när de blir tillgängliga.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Sändning
Användarrecension
3.33 (6 röster)
Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.