Bästa lokala berättelser från Pattaya och Chonburi från den senaste veckan: impopulärt försäljningsförbud för alkohol kvarstår, Pattaya Dolphins United får en ny tränare och mer

Hej Pattaya News läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala historierna i vårt område, Pattaya och Chonburi, från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala historierna i vårt område och provins.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från söndagen den 31 oktober 2021 till lördagen den 6 november 2021. 

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

1. Alkoholförbudet stannar i Pattaya, trots protester från företagsägare

Våra mest kommenterade och lästa nyheter från förra veckan var denna, där Pattaya fortsätter att ha ett alkoholförsäljningsförbud på restauranger och barer och nattliv förblir stängda (för närvarande i sju månader nu) trots ökande protester och ilska från företagsägare. Tjänstemän uppger att orsaken till stängningen är "Covid-19" trots höga vaccinationsfrekvenser, minskning av antalet fall och andra delar av Thailand, som Phuket, Krabi och Bangkok som tillåter försäljning.

Polisen har också fortsatt tillslag mot platser som vågar bryta mot reglerna lokalt.

Chonburi-guvernören släpper nya Covid-19-beställningar: Alkoholförbud på restauranger/nattlivsvistelser

Pattayas företagsägare fortsätter att fråga varför staden förblir "torr" utan spritförsäljning, möte planerat med tjänstemän till senare i veckan

Minst 30 personer greps i Pattaya strandbar för att ha samlats, druckit alkohol och brutit mot Covid-19-reglerna

Ingen förändring av alkoholförbud på restauranger, stängda barer för närvarande i Pattaya-Chonburis provinspolis håller möte med Pattayas företagare

2. Efter nästan fyra månader upphör utegångsförbudet över natten i Pattaya

Goda nyheter för lokalbefolkningen. Även om nattekonomins förbud mot platser som barer och klubbar fortsätter, var närbutiker och livsmedelsbutiker att återuppta service över natten och att utegångsförbudet hävdes goda nyheter för många.

Utegångsförbud upphör äntligen i Pattaya efter 3 och en halv månad, Happy Halloween

3. Pattaya öppnar officiellt igen för utländska vaccinerade turister, säger borgmästaren att över 80 % av Pattayas invånare vaccinerade mot Covid-19

Ett första steg för att återhämta turistindustrin i Pattaya, besökt av nästan tio miljoner människor 2019 från utlandet och den 19:e mest besökta staden i världen. Det kommer dock att bli ett maraton och inte en sprint enligt många analytiker från den thailändska handelskammaren och finansministeriet...och till och med det normalt optimistiska turistministeriet.

Företagsägare hoppas samtidigt att nästa steg är att häva det ovan nämnda alkoholförsäljningsförbudet och låta alla affärssektorer öppna igen för turister och invånare.

Pattaya stad öppnar för utländska turister, borgmästaren säger att över 80 % av Pattayas invånare är helt vaccinerade mot Covid-19

4. Pattaya Dolphins United får en helt ny tränare

De vann också den här veckan med 5-1 mot Sa Kaeo och är topplaget i sin liga och drar många nya fans.

Pattaya Dolphins United får en helt ny tränare när de fortsätter en vinnande säsong

5. Eld förstör Laser Disco i Pattaya

Många av våra läsare kommenterade att de aldrig hade hört talas om detta disco, men det var främst för thailändska besökare.

Brand förstör disco i Pattaya, uppskattningsvis sex miljoner baht i skadestånd

6. Helt ny motorväg planerad för att minska trafiken nära flygplatsen U-Tapao

Men bli inte för upphetsad ... det är inte tänkt att göras före 2025.

2 kilometer lång väg som förbinder motorvägar till U-tapao flygplats planerad att minska trafiken, med start 2022

7. Pattaya Music Festival börjar

Trots lite regn och några problem var festivalen totalt sett en framgång enligt Pattayas borgmästare Sonthaya Khunplume. Ytterligare tre helger med musikfestivaler är planerade för att hjälpa till att driva inhemsk turism i Pattaya.

Videonyheter: En sammanfattning av den första natten av Pattaya Music Festival när den andra natten börjar

Det var det för denna vecka! Vi tackar er alla för ert stöd och önskar er lycka till den kommande veckan.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/