UPPDATERING: Resort på Koh Larn där en ung kvinna hittades mystiskt död, påstås inte ha någon bygglicens, säger Pattaya Citys ingenjör

FOTO: Rak Siam News

Koh Larn-

Resorten på Koh Larn där en ung kvinna hittades avliden tidigare denna månad under mystiska omständigheter ska inte ha någon bygglicens, enligt en framstående civilingenjör som arbetar för Pattaya City.

Anläggningen i fråga har varit öppen i ett år, sa ingenjören men är nu stängd, åtminstone tillfälligt, för en pågående utredning om den unga kvinnans död.

Först, som en referens, våra tidigare artiklar om den här historien:

Pattayas polis underrättades om den ursprungliga incidenten på en resort nära Sangwan Beach på Koh Larn förra veckan. Namnet på orten har dock undanhållits i väntan på ytterligare utredning av Pattaya City Police.

26-årig kvinna hittades död på resorten på Koh Larn, döden undersöks

Familjen till en ung kvinna, känd som "Nong Film", som hittades död på en resort på Koh Larn förra veckan tror att en möjlig gasläcka eller rök orsakade hennes död.

UPPDATERING: En ung kvinnas familj hittades död på Koh Larn resort tror att gasläcka eller rök i resorten leder till döden

Nu till vår uppdatering:

På torsdag (11 novemberth), Pattaya City Police, Ph.D Eakkapot Tantrapiwat, en lärare från Mechanical Engineering Department vid King Mongkut's University of Technology, och Mr. Kreangsak Kongkaew, en civilingenjör från Pattaya City, inspekterade resorten som svar på anklagelserna från offrets familj som framgår av referensartiklarna ovan.

Ph.D. Eakkapot berättade för TPN media, "Inga definitiva tecken på en gasläcka hittades inne i rummet. Men när varmvattenberedaren slogs på upptäckte vi en liten förlust av syre i resortrummet, som är inrett som bärbara baljor.”

”I det här skedet kan vi fortfarande inte identifiera om varmvattenberedaren och syreförlusten möjligen leder till hennes död. Varmvattenberedaren togs tillbaka till Bangkok och relevanta experter för ytterligare kontroll.”

Herr Kreangsak berättade för TPN media, "Anläggningen har varit öppen i ett år. Vi hittade inte en ordentlig bygglicens för resorten utfärdad från Pattaya City. Dessutom når det elektriska systemet som används inuti resorten inte rätt laglig standard.”

FOTO: Rak Siam News

"Orten har nu beordrats tillfälligt stängd medan vår utredning fortsätter", avslutade Kreangsak.

TPN-media noterar att inga rättsliga anklagelser har väckts mot resorten just nu och ägarna ska ha samarbetat fullt ut med utredningen, enligt Pattaya City Police.

FOTO: Rak Siam News

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

 

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.