Thailand vecka i översyn: "Thailand Pass"-registreringen och "Test&Go" avstängda, Bangkok ställer in sina nyårsevenemang och mer

Här är en titt på toppen NATIONELL berättelser, valda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från förra veckan, 20 till 26 december, med några kommentarer. De är inte på någon speciell nivå av betydelse utan är listade i ordningsföljd efter publiceringsdatum.

FOTO: Matichon

1. Thailändska FDA godkänner Pfizers Covid-19-vaccin för barn i åldrarna 5-11

Pfizer-auktoriseringen utökades från tidigare för barn från 12 år och uppåt till barn i åldern 5-11 år. Vaccinet blev det första FDA-godkända vaccinet som administrerades till barn i denna åldersgrupp i Thailand och är nu tillgängligt för ingång på olika vaccinationscenter över hela landet. Barn i åldersgruppen rekommenderas att få två injektioner, vardera med 21 dagars mellanrum.

Thailändska FDA godkänner Pfizers Covid-19-vaccin för barn i åldrarna 5-11

2. Thailands regering stoppar programmet "Thailand Pass" "Test & Go" för att förhindra Omicron-infektioner, som gäller idag

Den omedelbara avstängningen kom efter ett brådskande CCSA-möte, under ledning av premiärministern, på tisdagen förra veckan efter stora farhågor för ökningen av Omnicron-importerade fall och dess lokala överföringar. Registreringen för "Thailand Pass" för "Test&Go" turism utan karantän är nu avbruten. Däremot tillåts cirka 90,000 XNUMX registrerade ankomster som redan registrerat sig för ansökan att anlända till landet, även om de behöver göra ett ytterligare RT-PCR-test och vissa andra villkor kan gälla. Detta har väckt otaliga frågor och förvirring bland både thailändska och utländska ankomster som planerade att anlända till landet under semesterperioden.

Thailands regering stoppar programmet "Thailand Pass" "Test & Go" för att förhindra Omicron-infektioner, som gäller idag

3. Bangkoks myndigheter ställer in sina officiella nyårsaktiviteter på grund av Omicrons oro

Avbokningen av nyårsevenemang som BMA:s tjänstemän var värd för bekräftades på torsdagen förra veckan. Detta inkluderar endast myndigheternas traditionella aktiviteter på nyårsafton och nyårsbönen mellan 31 december 2021 och 1 januari 2022 i Bangkoks stadshus. Nedräkningen och andra nyårsfirande av privata sektorer, inklusive stora varuhus som Icon Siam och CentralWorld, kan organiseras men under strikta förebyggande protokoll eftersom de redan har godkänts av BMA-myndigheterna. TPN-media noterar att vissa firande i den privata sektorn har aviserat nedtrappning eller "enbart online"-firande, även om Pattaya sa att de kommer att fortsätta med sina nedräkningsaktiviteter.

Bangkoks myndigheter ställer in sina officiella nyårsaktiviteter på grund av Omicrons oro

Och det var allt för den här veckan. Vi önskar er alla en underbar semester. Tack som alltid för att du läste Pattaya News/TPN News!

Psst...vill du se mer? Kolla in vår TikTok här

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.