Vila i frid till Nong Fah Sai, Pattayas älskade skadade elefantunge

FOTO: 77kaoded/Amphon Sangkaew

Pattaya –

En skadad vild elefantunge, skjuten flera gånger av misstänkta illegala tjuvskyttar i Chanthaburi och fångad i en fälla, som hade vunnit många läsares hjärtan i Pattaya på grund av regelbunden nyhetsbevakning av hennes tillfrisknande vid Nong Nooch Gardens under de senaste veckorna, vid namn Nong Fah Sai (Clear Sky på thailändska), gick tragiskt bort den 30 december efter att ha fallit under för komplikationer från sina tidigare skador.

Först, som en referens, våra tidigare artiklar om detta ämne:

En skadad elefantunge, som enligt uppgift led av tio skottskador och fastnade i en fälla i Chanthaburi, behandlades i Pattaya.

Skadad elefantunge, som lider av tio skottskador och sitter fast i en fälla, behandlas nu i Pattaya

En skadad elefanthona höll på att återhämta sig efter en operation för att ta bort mer än 10 kulor, som tros ha tillfogats av illegala tjuvjägare i Chanthaburi.

UPPDATERING: Skadad elefanthona, skjuten och lämnad för död av tjuvjägare, återhämtar sig i Pattaya efter operation för att ta bort flera kulor

En skadad elefanthona höll på att återhämta sig och glad på juldagen (25 decemberth).

UPPDATERING: Skadad elefantunge i Pattaya glad på juldagen

Direktören för Si Racha-kontoret vid Department of National Parks Wildlife and Plants Conservation Mr. Ruamsin Manajongprasert talade med TPN media och sa: "Torsdag kväll (30 december)th) Nong Fah Sai fick svår diarré och hennes hälsa började oväntat sjunka avsevärt under sen eftermiddag. Hon började dricka mindre mjölk och blev väldigt svag. Vi ringde omedelbart alla våra bästa veterinärer för att hjälpa henne på Nong Nooch Gardens.”

”Vi hade bara några få elefantmjölk att mata henne med. Vi försökte hitta mer elefantmjölk men det räckte fortfarande inte. Elefantmjölk är bättre än mjölkpulver för en elefant i hennes ålder.” Ruamsin förklarade.

"Vi har försökt rädda hennes liv så gott vi kan med toppveterinärer från både Nong Nooch Garden (där hon hade tillfrisknat) och från närliggande områden men hon dödförklarades tragiskt nog till slut. Hennes dödsorsak identifierades som fel i matsmältningssystemet. Vi är alla väldigt ledsna här och arbetet fortsätter med att hitta dem som skadade henne i Chanthaburi.” avslutade Ruamsin.

Vila i frid till Nong Fah Sai från TPN-teamet.

FOTO: 77kaoded/Amphon Sangkaew

 

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.