De hetaste berättelserna i Thailand nyheter från den senaste veckan: Turister i Bangkok laddade för vattenstänk under Songkran, den unga thailändska rapparen "Milli" styr Coachella med nya Thai Soft Power och mer

Här är en titt på toppen NATIONELL berättelser, valda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från förra veckan, den 11:e till den 17:e april, med några kommentarer. De är inte på någon speciell nivå av betydelse utan är listade i ordningsföljd efter publiceringsdatum.

FOTO: Posttoday

1. Åtta försäljare åtalade för att ha brutit mot förbud mot vattenstrid på Khaosan Road, säger thailändsk polis

Bangkoks polis var mer upptagen än någonsin efter att en stor grupp thailändska och utländska turister samlades vid Khaosan Road för vattenstänk den första dagen av Songkran-festivalen, vilket utmanade reglerna från Bangkoks smittsamma sjukdomskommitté. Omkring åtta affärslokaler åtalades bara den 13:e efter att ha arrangerat stänkaktiviteterna. Sådana kränkningar inträffade dock inte bara i Bangkok eftersom lokala invånare i Phuket också samlades offentligt för att olagligt organisera firandet efter flera år efter att evenemanget ställts in för att, enligt folkhälsoministeriet, förhindra Covid-19 Coronavirus.

Åtta försäljare åtalas för att ha brutit mot förbud mot vattenstrid på Khaosan Road, säger thailändsk polis

2. Berömd thailändsk politiker anklagad för sexuella trakasserier mot 18-årig kvinna medan tre andra åtalar

En före detta demokrats vice ledare anklagades för tre sexanklagelser, inklusive sexuella trakasserier och våldtäkt, mot en 18-årig kvinnlig tonåring och ytterligare två offer. Enligt åtalet lockades det unga offret att gå på restaurang med politikern som ska ha påstått sig ha lärt henne om ekonomi och aktiehandel men ska ha begått det sexuella övergreppet istället. Till en början förnekade han alla förändringar av Lumpini-polisen på lördagen och hade beviljat tillfällig borgen för en borgen på 700,000 XNUMX baht av Bangkoks brottmålsdomstol i dag.

Berömd thailändsk politiker anklagad för sexuella trakasserier mot 18-årig kvinna medan tre andra åtalar

3. Den unga thailändska rapparen "Milli" blir den första thailändska artisten att uppträda solo på Coachella, vilket leder till massivt stöd i sociala medier och efterfrågan på "mango sticky rice" i hela landet

Milli, som har blivit den första och enda thailändska soloartist som någonsin har uppträtt på Coachella, har fångat den thailändska publikens hjärtan efter att ha uttalat sig om sitt perspektiv på Thailand och regeringen genom sin rappande roll trots att hon en gång åtalades för kritiserade premiärministern förra året. Den 19-åriga artisten fick också omedelbar efterfrågan på mango-sticky rice-desserter över hela landet när hon åt dem på scenen som en del av hennes fängslande framträdande. Hennes sarkastiska texter som antyder om regeringens korruption och störningar hade fått många lovord från thailändska prodemokratiska artister, politiska aktivister och anhängare över hela landet.

Den unga thailändska rapparen "Milli" blir den första thailändska artisten att uppträda solo på Coachella, vilket leder till massivt stöd i sociala medier och efterfrågan på "mango sticky rice" i hela landet

Och det var allt för den här veckan. Tack som alltid för att du läste Pattaya News/TPN News!

Psst...vill du se mer? Kolla in vår TikTok här

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.