Thailand Time Machine: En tillbakablick på den här veckan förra året i de bästa thailändska nyheterna: Pattaya marathon inställt igen, skolstängningar frustrerar föräldrar och mycket mer

Följande är en veckoartikel som tittar på samma tidsperiod förra året i nyheterna från Pattaya och Thailand.

Denna veckofunktion tar en tillbakablick på nyheter från samma period förra året (och ibland olika tidsfönster, som sex månader eller tre månader) för att se hur saker och ting har förändrats, följa upp utvecklingen av berättelser, samt titta på potentiellt brutna löften eller saker som inte ägde rum som utlovat i Pattaya och Thailand.

Eftersom vi publicerar dussintals artiklar i veckan är detta ett snabbt sätt för människor att ta en titt på vilka de största berättelserna var för ett år sedan, som valdes av vår redaktion, och hur de påverkar oss idag och relaterar till aktuella nyheter. De är inte i någon speciell ordningsföljd, men är ungefär i publiceringsordning.

Den här veckan täcker vi den första hela veckan i juni 2021, från söndagen den 6 juni 2021 till lördagen den 12 juni 2021.

Låt oss ta en titt!

1.  Thai-indiska miljardärspar hittades döda i Koh Taos hotellpool

Kroppen av ett thailändskt-indiskt miljardärspar togs för obduktion den 5 juni, efter att ha antagits ha drunknade i en pool på ett hotell i Koh Tao, Surat Thani-provinsen fredag ​​kväll den 4 juni.

Thai-indiska miljardärspar hittades döda i Koh Taos hotellpool

2. Pattaya Marathon har ställts in för andra året i rad på grund av Covid-19

Förhoppningen är att maratonloppet ska äga rum senare i år för första gången på över tre år.

Pattaya Marathon har ställts in för andra året i rad på grund av Covid-19

3. Skolor fortsätter att vara stängda på grund av Covid-19

Varje skola och utbildningsplats, både formell och icke-formell när det gäller utbildning i Chonburi, kommer inte att tillåtas fortsätta med personlig skolinlärning (på plats) från den 14 juni 2021, av oro för Covid-19. I år är barnen äntligen tillbaka i skolan efter två år av störningar.

Chonburi order utfärdad för skolor och utbildningsplatser, i skolan lärande kommer att skjutas upp tills vidare

4. Ttvå månader av Covid-19-restriktioner i Pattaya med många företagsägare och invånare som blir frustrerade

Juni 10th, 2021, markerade hela två månader sedan Covid-19-restriktioner antogs i Chonburi-området (och Thailand), vilket gör att hundratals företag tvingas stänga och i huvudsak stoppa inhemsk turism som hade hjälpt Pattaya att "överleva" med brist på utländska turister på grund av gränsstängningar.

Idag är det två månader av Covid-19-restriktioner i Pattaya med många företagare och invånare som blir frustrerade

5. Phuket-tjänstemän bekräftar att nöjesställen som barer och klubbar inte kommer att öppna i början av Phuket Sandbox

"Phuket Sandbox", ett testprogram för att välkomna tillbaka utländska turister till Thailand som har vaccinerats helt mot Covid-19, kommer inte att öppna öns barer, pubar, gogos och nattklubbar i början av juli tillsammans med resten av ö. Faktum är att de förblev stängda till ungefär december och öppnade lagligt DENNA månad, ett år senare, 2022.

Phuket-tjänstemän bekräftar att nöjesställen som barer och klubbar inte kommer att öppna i början av Phuket Sandbox

6.  Chonburi lättar på vissa restriktioner från måndagen den 14 juni: pooler, fotmassage, gym och mer

Det var en mycket tuff sommar förra året.

Chonburi lättar på vissa restriktioner från måndagen den 14 juni: pooler, fotmassage, gym och mer

Liknande:

Thailands premiärminister tillkännager på sociala medier att vissa Bangkok Covid-19-restriktioner lättar, uppger att Phuket Sandbox kommer att gå vidare den 1 juli

Det var allt för denna vecka! Var försiktig!

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/