Pattayas polischef säger att alla nöjesställen borde hålla brandövningar/repetitioner och ha anlagt brandevakueringsplaner

Pattaya, Thailand-

Pattayas polischef Kunlachart Kunllachai uttalade till pressen i går eftermiddag, den 6 augusti 2022, att alla nöjesställen i staden borde hålla brandövningar och repetitioner samt ha fastställt evakueringsplaner.

Enligt polismästaren beror det på oro efter den tragiska branden som bröt ut på nattklubben Mountain B i närliggande Sattahip förra veckan som dödade femton personer och skadade dussintals.

Chefen höll ett möte med flera framstående nattlivsägare i staden och kommer inom en snar framtid att arrangera bredare möten för nöjesplatsägare över hela staden.

Chefen sa att alla nöjesställen i staden, särskilt inomhus stora nattklubbar, borde hålla brandövningar och repetitioner och att all personal borde veta exakt vad de ska göra i en brand. Detta inkluderar att hjälpa kunder att gå ut i en nödsituation och att ha tydliga planer och riktningskänsla. Alla mötesplatser bör också ha en mötesplats i händelse av en nödsituation där personal och kunder kan tas med för att hjälpa till att identifiera någon som saknas och för att ge en tydlig organisation.

Chefen sa att polisen vid framtida inspektioner skulle fråga personalen om brandplanen och se till att ledningen och ägarna hade meddelat detta till lokalens anställda.

Detta kommer som nästan dagliga inspektioner genomförs nu av poliser över hela staden som inspekterar säkerhetsstandarder på nattklubbar och nöjesställen.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN Media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika, men har också bott i Dallas, Sarasota och Portsmouth. Hans bakgrund är inom detaljhandel, HR och driftledning och har skrivit om nyheter och Thailand i många år. Han har bott i Pattaya i över nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser skicka ett e-postmeddelande till Editor@ThePattayanews.com Om oss: https://thepattayanews.com/about-us/ Kontakta oss: https://thepattayanews.com/contact-us/